Hogyan cserél helyet a film és az a henger alakú valami a TLR kamerában?
Figyelt kérdés
Filmet alulra rakom be, kihúzom és a kamera tetejében egy henger alakú valamibe fűzöm be, és azt csavarom a karral. De mire elfogy a film, a film ott van ahol a henger, a henger meg ott ahol a film. Hogy cserélnek helyet?2022. máj. 11. 18:26
1/13 anonim válasza:
Kiveszed egészben.
2/13 A kérdező kommentje:
Be tudom tölteni a filmet. Azt nem értem, hogy cserél helyet a henger, mire a film végére érek.
2022. máj. 11. 20:01
3/13 anonim válasza:
Kioldod az arretáló szerkezetet és visszacsévéled a filmet a végén a kazettába. Erre van általában valami gomb, és általában van egy kis kinyitható kar amivel visszafelé tudod csévélni a filmet.
4/13 A kérdező kommentje:
Nem érted a kérdést, én pedig nem tudom jobban elmondani.
2022. máj. 11. 21:50
5/13 anonim válasza:
Mondom nem cserél helyet, hanem vissza kell tekerni. Vagy 6x9-es kamerád van? ami papir szallagos?
6/13 A kérdező kommentje:
Yashica mat 124g-m van. Van most benne film, úgyhogy nem tudom kinyitni és lefotózni. A filmet az aljába teszem bele. Kihúzom, beledugom a hengernek a résébe, amit a karral csavarok és az húzza előre a filmet. Ez a gép tetejében van. Amikor a filmet elhasználom és kinyitom hogy kivegyem, a filmtekercs, és henger, helyet cseréltek.
2022. máj. 11. 22:10
7/13 anonim válasza:
Egészen addig tekered amíg a film teljesen le nem fut az alsó orsóról. Ekkor a filmet védő papír szalag végén lesz egy öntapadó ragasztós csík azzal le tudod zárni a szalagot. Utána kiemeled a tekercset, és megfogod az alul lévő csévét az egyik irányba engedni fog és átteszed felülre.
8/13 A kérdező kommentje:
Fú b+ tudom hogy kell fotózni és használni filmet. Azt akarom megérteni, hogy cserél helyet a tekercs és a henger!!!!!!!!! Mi a.... nem értesz ezen???
Még egy expó van ezzel a filmmel. Nem fogom elpazarolni, hogy lefotózzam.
Szóval kezdjünk neki újra. A tekercset alulra teszem be . Kihúzom, bedugom a hengerbe. Elhasználom a 12 képet, és a henger lesz az aljában, a film meg a tetejében. TEHÁT AMÍG FOTÓZTAM 12 KÉPET, VALAHOGY MÁGIKUS MÓDON, HELYET CSERÉL A FILMTEKERCS, ÉS A HENGER. HOGYAN???? MÉG MINDIG NEM ÉRTED A KÉRDÉST????
2022. máj. 11. 22:20
9/13 anonim válasza:
Sehogy nem cserél helyet. Hanem a film letekerdik az eredeti orsról és rátekereddik a felső orsóra. "Átcsévélődik". Nem cserél helyet. Hanem a film megyen át az egyikről a másikra.
10/13 A kérdező kommentje:
Egy henger van a gépben. Alulra a filmtekercset teszem, ott nincs henger.
2022. máj. 11. 22:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!