Milyen programot használjak?
Xiaomi 70mai A500s autós kamerát használok. 4K felvételeket a számítógép videó lejátszója nem tudja. Szeretnék pár nap utazásról összevágni rövidebb videókat.. Milyen programot ajánlotok ami nem akadozik, és amiben össze tudok vágni kis filmeket??
A fedélzeti kamera 1 perces videókat készít.. Ezt lehet módosítani valahogy??
A válaszokat előre is köszönöm!
VLC mindent IS visz, ha az mégsem, még mindig ott a Media Player Classic. Inkább az lehet a gond, hogy a géped videokártyája nem bírja.
Nem hinném hogy lehet állítani, összefűzni viszont össze lehet ffmpeg-el.
Ingyenes program pedig szerkesztéshez: Kdenlive. Nyilván nem amolyan összedobálom a fájlokat azt' jó van az úgy program, mert ez már haladó, de lehet vele dolgozni.
Vagy esetleg ha a command line nem fekszik, akkor egy ilyesmi GUI hozzá:
Bár én nem pontoztalak le, de lehet, hogy az ffmpeg ajánlása nem biztos, hogy egészen ide való. Kell hozzá egy kis informatikai tájékozottság, gyakorlat. 15 éve szerkesztgetek home videókat de az ffmpeggel még én sem barátkoztam meg, de szándékomban áll, mert kíváncsi vagyok a lehetőségeire.
Viszont a Kdenlive az használhatónak tűnik, érdemes a kipróbálásra.
És való igaz, hogy 4K-ás videók szerkesztgetéséhez viszonylag erős gépre van szükség, úgy hogy ha már a lejátszással is gondok vannak akkor érdemes átnézni a gép hardveres felkészültségét a 4K-ás videókhoz.
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat!
"A kérdező netán instant megoldást vár, néhány kattintással megoldhatót? Na olyan nem lesz."
Egyáltalán nem erre gondoltam. Tudom, hogy ilyen nincs. Csak egy olyan programra gondoltam amire azért nem kell tanfolyam, hogy össze tudjak vele vágni egy kisfilmet.
A napokban majd nekiesek és próbálom megoldani.
További szép napot mindenkinek! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!