Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen fényképezőgépeket...

Milyen fényképezőgépeket ajánlatok?

Figyelt kérdés

Szeretnék fotózni hobbiként.Valami olcsóbbra gondoltam.

Találtam olyanokat amik kb 10.000Ft-ba kerülnek és kívülről jól néznek ki,azok jó képeket csinálnak vagy gagyik? Telefonnal nem szeretek fényképezni és azért gondoltam egy fényképezőgépre amit a nyakamba akasztok és ha kell egyből letudom lőni a pillanatot. Tudnátok ajánlani olcsóbb fényképezőgépeket amik jó képeket csinálnak? Véleményt is írjatok bármilyen fényképezőgéppel kapcsolatban!

2022. máj. 7. 18:15
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Meg egyébként is, egy jó fotós még krumplival is tud jó képeket lőni. Elég egy fényképezőgépnek látszó tárgy és irány Amerika...
2022. máj. 8. 09:37
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem pont 10 ezerért akarok venni mert azt gondoltam hogy nem a legjobb csak kíváncsi voltam kinek mi a véleménye erről, mint irtam nem szeretek telefonnal fotózni ,félek hogy leejtem,nem tudom úgy hordozni mint egy kisebb fenyképező gépet(nyakba akasztós fényképező lenne jó) meg csak simán nem szeretek telóval fotózni. Samsung galaxy A52 telefonom van szerintem azért nincs rossz kamerája, olyan fényképezőt szeretnék ami minimum ennek a telefonnak a szintjét tudja mutatni. Olyat tudnátok ajánlani ami egy jobb telefon kamerájának a szintjét tudja? Persze számít hogy legyen valami jobb képminőség de nem nagyon van több százezer forintom erre és csak hobbiból szeretnék ha látok valami szép tájat azt jo lenne lefényképezni, Sokan mondták hogy telefonnak is milyen szép képeket csinálok tájról,emberről és hogy szépen megtudom szerkeszteni stb... először csak kiszeretném próbálni jobban magam ebben,kezdésnek egy normálisabb fényképezőt szeretnék ami nem olyan nagyon drága!
2022. máj. 8. 16:45
 13/18 anonim ***** válasza:
74%
Értjük, hogy mit szeretnél, de hidd el, hogy 100 ezer alatt nem nagyon tudunk jó szívvel ajánlani fényképezőgépet. Sajnos itt kezdődnek árban azok, amik már jobbnak mondhatók a telefonnál.
2022. máj. 8. 17:24
 14/18 anonim ***** válasza:
74%

Nézd meg a nagyobb fényképezőgép boltok (vagy használt gépeket hirdető oldalak, netán FB Marketplace) kínálatát, keress egy neked szimpatikus árfekvésű gépet és vedd meg azt. MediaMarkt és hasonló helyeken ki is szokták tenni a gépeket, jobb esetben még ki is tudod őket próbálni, hogy melyik mit tud. Egy komolyabb fényképezőgép boltban meg még szakértő személyzet is dolgozik, akik tudnak segíteni benne, hogy melyik felel meg leginkább az igényeidnek.

Ebben az alacsony árfekvésben leginkább abban lesz különbség a gépek közt, hogy melyik mekkora zoomot és megapixelt ígér. Esetleg, hogy manuális beállításokra van-e lehetőség, vagy nincs (általában nincs). Illetve van egy csomó fotós oldal, mint pl. a Pixinfo.com ahol egy rakás gépet bemutatnak, letesztelik, össze is lehet hasonlítani őket - bár pont azért, mert a kompaktok közt egyre kevésbé vannak különbségek, az ilyen oldalak sem annyira foglalkoznak velük. Ezt a piacot szinte teljesen felfalták a telefonok. Gyártani sem annyira éri meg, ha nem veszik az emberek és tesztelni, meg írni róla sem annyira érdemes, ha nincs is miről és értelme sem sok.

Telefonokhoz is rengeteg féle kiegészítőt lehet kapni. Akár állványt, fényképezőgép markolatot exponáló gombbal, sőt lefogadom, hogy akár nyakba akasztható fényképezőgép tok is létezik hozzájuk, ha erre vágysz.

Ha komolyabban érdekel a fotózás, akkor leginkább egy könyvet érdemes venni a fotózás alapjairól, hogy megértsd, mi hogyan működik a telefon és a fényképezőgép esetében is. Ha többet tudsz a működésükről, akkor a telefonnal is többre mész és könnyebben el tudod dönteni, hogy milyen gépet érdemes venned.

2022. máj. 8. 17:36
 15/18 anonim ***** válasza:
A fotózás ha "igényesebb" képeket is akarsz lőni nem arról híres, hogy olcsó hobbi. Tájékozódni kell a használt piacon. Meg nem árt egy kis elmélet, hogy milyen összefüggés van a szenzorméret és a képminőség között. Szóval nem lehet a fotózást úgy el kezdeni, hogy nulla elméleti tudásom van, nulla tájékozottságom, most jöttem a hathuszassal aztán pénzem nincs, vagy csak nagyon keveset akarok rá áldozni. Itt is igaz a kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci, vagy a közepes pénz használt eszközök buli. Be kell lőni az anyagi határaidat, meg kell nézni, hogy abba mi fér bele, és nem árt tisztázni az igényeidet, hogy milyen színvonalú képekre vágysz. A fotózást millió féle igényszintben lehet művelni. Mindenkit más féle minőségi szint elégít ki. Nem árt ezeket tisztázni. Nem mindegy hogy egy ki szenzoros kommersz gépet akarsz kattogtatni vagy vannak nagyobb céljaid, mint külső vaku használat diffusorok, derítők használata, meg mindenféle cserélhető objektíveket is akarsz vásárolni. Ha csak aprópénz van rá akkor nagy csodákra ne számíts...
2022. máj. 8. 23:24
 16/18 anonim ***** válasza:
* kis szenzoros *
2022. máj. 8. 23:26
 17/18 anonim ***** válasza:
Inkább vegyél egy olyan tokot a telefonodhoz, amit nyakba tudsz akasztani. Az emberek több mint 90 százalékának bőven elég a telefon. Ahogy írták már, nagyon drága hobbi. Én tavaly adtam el a 6 éves gépemet 180 ezerért, és 600 ezerért vettem másikat. És ez még csak a közép kategória.
2022. máj. 9. 04:54
 18/18 anonim ***** válasza:

Azért nevetséges ez a 10 ezer forint mert a kiegészítő eszközökre sem elég.

Tartalék akku 18-20 ezer forint, mini állvány 12 ezer, utazó állvány 35 ezer, vaku használtan 40 ezer, diffuzor 6 ezer, fotós táska 9 ezer, video monopod akciósan 65ezer(mostani ára 110 ezer), SD kártya 10 ezer, és akkor magáról a fényképezőgépről még szó sem esett...Akciósan 4 évvel ezelőtt 172 ezer...( mostani új ára 285 ezer)...

2022. máj. 9. 07:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!