Hobbi fotós vagyok, milyen kamerát és programot javasoltok?
Ezeket tudom ajánlani elsőre.
Canon 200D vagy 90D, Nikon D3500 vagy D5600.
Lencse a kitobin (18-55) kívül 50 mm, 18-135 (Nikonnál 18-140) és természetfotókhoz 70-300.
Szerkesztő programból a Luminart tudom ajánlani. Életre szóló a licensz, vagyis nem havidíja.s
Köszönöm 2!
1, mivel csak hobbiként csinálnám, ezért nem a legdrágább eszközökben gondolkozom, de azért legyen minőségi.
Photoshoprol és Lightroomrol mit gondoltok?
De konkrétan neked mennyi az annyi? Van akinek a 100k már sok és van akinek az 500k is még bőőven velefér....
Én Olympus MILC-eket ajánlom Az EM-10 a belépő az EM-5 a középkategória, az EM-1 a felsőkategória. Nézd meg az áraikat és döntsd el melyiket tudod megvenni. Obinak a 12-100-at ajánlom.
Esetleg a 14-150-et.
Kezdd azzal, hogy elkezdesz utánaolvasni a dolgoknak, az ingyen van, de még ha könyveket veszel is sokkal olcsóbb, mint tudás nélkül gépekre költeni.
Ha megismered, mi hogyan működik, mi micsoda, mi a jelentősége, utána már te magad is el tudod dönteni, hogy mire van szükséged.
A fotózásban a legtöbb dolog nem objektíven eldönthető, hogy neked erre vagy arra van szükséged, hanem ízlés, megszokások, igények kérdése, vagyis tőled függ.
Ha a Photoshopot vagy akár az ingyenes változatát a GIMP-et tanulnod meg használni, azt szokod meg, akkor az fog neked bejönni, akkor is, ha mindenki más a CaptrureOne-ra vagy az AffinityPhoto-ra esküszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!