Manapság már ki használ fényképezőgépet 2022ben?

Figyelt kérdés
2022. márc. 28. 12:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Én fotóztam egy időben fényképezőgépel aztán bejöttek az okos telefonok és azzal kezdtem el mert gyors stb aztán rájöttem magamtól hogy mobilal fotozásnak is meg van a korlátja így tavaly újra vetem egy fényképezőgépet .

És azzal is fotózok.

2022. márc. 28. 18:09
 12/19 Szirty ***** válasza:
100%
Aki fényképezni akar és nem mobiltelefonnal bohóckodni.
2022. márc. 28. 20:35
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én 2003-tól úgy 2012-ig egy kompakt fényképezőgépet használtam. Akkor már elég jók voltak a telefon kamerák, hogy nem volt rá szükség.

Aztán 2016-17 körü legyre többet jártam túrázni, és újra felmerütl az igény egy fényképezőgépre ,mert egy rakás dolgot nem tudok vagy csak nem úgy megcsinálni egy mobiltelefonnal. 2018 óta ismét fényképezőgéppel fotózok, egy MILC-el.

2022. márc. 31. 14:42
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
Hahaha ne már, szerintem senki 😄
2022. ápr. 1. 00:10
 15/19 Paczalos István ***** válasza:
100%

Nekünk a munkahelyen sokszor nem elég a telefon, kell a jó fényképezőgép. És nem is igazán a váz, hanem az objektív aminek jónak kell lenni.

Ezen kívül rengetegszer használunk infra kamerát (fényképezőgépet) és ide például nem jó a CAT telefon infraképe.

Szóval nem csak profi fotósoknak, hanem az iparban is néha szükség van a fényképezőgépre, nem elég a telefon, mert nel szelfit készítünk

2022. ápr. 1. 07:07
 16/19 Waylander válasza:
100%

Leginkább az, aki fényképezőgépet akar hásználni, nem pedig kézi számítógépet. A fényképező továbbra is kiválóan alkalmas arra, hogy a valóságot örökítsd meg. A mobiltelefonok meg inkább arra, hogy azt, amit látni szeretnél, és olyanná alakítja. Pl egy "108 mpx"-es telefon képének a 2/3-a fikció, mert nincsen benne akkora fényérzékelő, ami ennyi fényinformációt képes lenne befogadni, ezért a köztes pontokat interpolálja. Bár kétségtelenül elképesztően jól és gyorsan.

Egy rendes fényképező fényérzékelőjének, optikájának, vakujának képességeivel nem lehet versenyezni. Bár sajnos a DSLR-ek sajnos éppen kihalóban vannak.

És persze az használ ilyesmit, aki megengedheti magának anyagilag, és térbelileg (úgy mint fizikai kiterjedés), hogy egy ilyen eszközt is magánál tartson, illetve ez a munkája. Aki fotózásból él, még fényképezőgépet használ.

2022. ápr. 1. 11:00
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Waylander:

Az anygai részhez azért annyit, hogy egy alap MILC-et vagy DSLR-t megveszek 200 ezer alatt kitobival, és tegyük fel nem vagyok fanatikus, 10 évig simán használom. Namost ha veszek egy 50 ezres telefont, az teljesen megfelel nekem minden másra, csakhogy a kamerája s.zar, alsó hangon 100 ezres kellene, és a legtöbb ember 10 év alatt 4-et elfogyaszt ebből, így már 400 ezer plusz kiadás.

2022. ápr. 1. 11:21
 18/19 anonim ***** válasza:

Fényérzékelő mérete és az objektív fényáteresztő képessége, objektív átmárő miatt a fényképezőgépeknek nem vetélytársa a telefon profi vagy igényes amatőr szinten. Ezeket a fizikai méretből adódó eltéréseket nem lehet elektronikával pótolni néhány mm-es optikák mögött telefonban. Objektív csere lehetőség a f.gép mellet szól. Az objektív legalább olyan fontos (és drága, vagy drágább) mint maga a f.gép.

Beállítás opciók korlátozottak a telónál, objektív csere lehetőség nincs, vagy korlátozott.

2022. ápr. 4. 22:03
 19/19 anonim ***** válasza:
Ez egy egyértelmű trollkérdés, nem is értem miért válaszoltok erre. A 2 lepontozott komment pedig valószínűleg OP alt accountjával készültek.
2022. ápr. 14. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!