Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Zöld háttér megváltoztatása...

Zöld háttér megváltoztatása egyszerűen?

Figyelt kérdés
Üdv! Fotóztam zöld háttérrel, de egyszerűen sehogy sem tudom hiba nélkül kicserélni. Van erre valami program, vagy ez hogy működik?

2022. jan. 28. 22:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Photoshop. Yt-n millió videó. Használd az eszed ne nekünk kelljen ezzel foglalkozni
2022. jan. 28. 23:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, próbáltam de ott csak kivágni tudtam volna. De nem akarom az alanyt kivágni, hanem a hátteret akarom megváltoztatni egyszerűen, mint a videósok. Yt-n, meg csak videós anyagokat láttam, meg olyan amit nem zöld hátteres. Van eszem, de ha nem találok anyagok, elhiheted h nemtudom megtanulni, kettő senki nem kért meg pont téged, hogy foglalkozz a kérdéssel :) nem kötelező…
2022. jan. 28. 23:16
 3/10 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=QQPtvvRepVE&t=903s

Tessék még magyar is. Elképesztő mik vannak, igaz? 5mp volt

2022. jan. 28. 23:31
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen ezt megtaláltam én is, köszönöm. Olvasd el mégegyszer a kérdést, lehet én fogalmaztam hülyén! Nem szeretném kivágni az alanyomat, direkt zöld háttér előtt fotóztam, szimplán a hátteret akarnám megváltoztatni. Greenbox előtt fotóztam, láttam annó, hogy valami programmal pár kattintással hátteret cseréltek.
2022. jan. 28. 23:39
 5/10 anonim ***** válasza:
51%
De ha kivágod, akkor mögé rakhatsz bármit🤯
2022. jan. 29. 00:44
 6/10 anonim ***** válasza:
61%
Ha kijelölted az alanyt, egy kattintás a kijelölés megfordítása és máris a zöldet tudod törölni. PS naggyon alapok...
2022. jan. 29. 08:23
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

Photoshopban csak így tudod megcsinálni, mert a Photoshopnak ez a logikája, erre a működésre van felépítve.

A Photoshop nem gondolkodik háttérben, amit le tudsz cserélni, mert akik Photoshopot használnak, azok így akarják megoldani. A Photoshop rétegekben gondolkodik, amik kilátszanak egymás alól. Ha a hátteret akarod lecserélni, akkor az előteret ki kell vágnod és az alatta levő réteg kilátszik alóla. Ez a Photoshop megoldása erre a problémára. A Photoshop egy univerzális fotó szerkesztő program, amiben bármit meg lehet oldani (általában több féle módon is), de a nagyon összetett képességei miatt szinte semmit nem csak 1 kattintás megoldani benne.

Egy kattintással hátteret cserélni olyan alkalmazásban tudsz, aminek van ilyen funkciója. Google egy rakás ilyen külön programot talál, amik kimondottan csak ezt tudják, vagy néhány alap szerkesztés mellett ilyet is kínálnak. Ha ilyen funkciót keresel, akkor olyan programban keresd, ami tud ilyet.

2022. jan. 29. 08:32
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek.

De hogy hívják ezt a funkciót? Egyetlen más programot sem találtam ami alkalmas lenne rá.

2022. jan. 29. 09:24
 9/10 anonim ***** válasza:

köznyelvben: swap background, replace background, change background (így keress fotó szerkesztő appot, ami tud ilyet)

videoban: alpha channel, background kering

2022. jan. 29. 11:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem kivágni kell, hanem maszkot csinálni belőle!
2022. jan. 31. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!