Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Lehet valami baja a fényképező...

Lehet valami baja a fényképezőgépem akkumulátorának attól, hogy ritkán használom?

Figyelt kérdés
A fényképezőben tartsam, vagy inkább vegyem ki, ha 2-3 hónapig nem használom? Kell tölteni néha? Li-ion (LP-E6N)
2021. dec. 16. 16:56
 1/6 anonim ***** válasza:
59%

Nem kell toltogetni. Ha hasznalod, merul, ha lemerult feltoltod. Pont a toltesi ciklusok artanak amugy a legjobban.

Nem kell tulgondolni, vattaba csomagolni, ez egy hasznalati targy, ami fokozatosan el is hasznalodik.

2021. dec. 16. 17:19
 2/6 anonim ***** válasza:
58%

Ha nem használod akkor vedd ki a fotógépből. (akármi történhet, szétfolyik, felpúposodik, stb. Ha a gépben van dobhatod az egészet a kukába, ha meg önmagában megy tönkre az akksi akkor csak abból kell újat venni)

50-60% töltöttségen legyen amikor magára hagyod. Teljesen feltöltve/lemerülve nem szabad tárolni. Főleg a lemerülés a gond. Ha nagyon lecsökken a feszültsége akkor a töltő el sem fogja kezdeni tölteni biztonsági okokból. (igen, merül önmagában is az akksi, mert van belső ellenállása), Ha pedig nagyon lemerül (2,5V cellafesz alá akkor visszafordíthatatlan folyamatok indulnak meg az akkuban amit csak cserével lehet orvosolni)

Legyen hidegebb (de fagymentes) helyen - értsd: ne a radiátor/koncektor feletti polcon tárold.

1-eskének annyit mondanék, hogy igen, tönkre fog menni mindenképpen, de nem mindegy, hogy évente, vagy 5 évente kell új akksit venni. Meghálálja minden készülékünk ha törődünk vele.

2021. dec. 16. 18:07
 3/6 anonim ***** válasza:
73%

pár hónap belefér de fél évente töltsd fel mindenképpen!

Akkor nem lesz baja. Amúgy előbb utóbb így is úgy is tönkre megy.

Az Panasonic kompaktomnak még mindig jó az akkuja pedig már 13 éves

Változó hogy meddig bírják az idő vas fogát

2021. dec. 17. 23:10
 4/6 anonim ***** válasza:
52%

"Pont a toltesi ciklusok artanak amugy a legjobban."

És pont az általad javasolt módszerrel jön ki a legkevesebbre az élettartam. Kb. 40-60% közötti töltöttségnél ideális rátölteni, így lehet a legtöbbet kihozni az akkumulátor élettartamából.

2021. dec. 22. 18:28
 5/6 anonim ***** válasza:
38%
Ez csak akkor probléma, ha egymásutáni gépek ugyanazt a típust használják, nem? Erősen ritka az olyan példány, aki 13 éves gépet használ. Ugyan nekem is van 2002-ben vásárolt digitális gépem, érzelmi alapon, sajnálom kidobni. És mivel figyelmet fordítottam az akkukra, utoljára még jól működtek - ha jól emlékszem, pont 13 éves volt akkor a gép meg az akkuk. :D
2021. dec. 23. 08:58
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért kérdeztem, mert volt egy hordozható Huawei wifim, azzal úgy jártam, hogy kb. 1 évig nem használtam, és amikor töltőre tettem, pár másodperc után elkezdett felpúposodni az akku. Abban is Li-ion akku van.

A fényképezőgép néha azért használva van, de nem szeretnék azzal is így járni.

2021. dec. 23. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!