Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogyan lehet egy fényt kiadó...

Hogyan lehet egy fényt kiadó tárgyat lefényképezni úgy, hogy az a valós fényességben látszódjon a fényképen is?

Figyelt kérdés

Nevezetesen erről a tárgyról van szó: [link] a valóságban még szebb a világítás.

Mobiltelefonnal lehetséges? Hogyan? Milyen funkció van erre?

Másik kérdésem pedig az, hogy egyszer készítettem képeket valamiről telefonnal és azt vettem észre, hogy néhány kép sokkal színdúsabb lett. Nem állítottam át semmit, csak fényképeztem. Hogyan lehetséges ez? És tudatosan lehet ezen módosítani? Gondolom a fény érzékeléssel van valahogyan összefüggésben.

2021. nov. 22. 12:06
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
A fényt elsötétíted és vaku nélkül fotózol irányított fénnyel (álló fényképező lámpa)
2021. nov. 22. 12:13
 2/6 anonim ***** válasza:
78%

Ez nem "fénykiadö" tárgy.

A mobilokban pedig gyakori az automatikus téma mód, ahol megválasztja a szükséges beállításokat az optimális eredmény érdekében.

Ne félj megnézni a beállításokat, nem rontod el.

2021. nov. 22. 12:14
 3/6 anonim ***** válasza:
65%
Vagy éppen lámpa nélkül, meg kell próbálni
2021. nov. 22. 12:14
 4/6 Morzsi007 ***** válasza:
79%
Próbald meg HDR módban. A tárgyra kattints és lefixálhatod a fókuszt is. Lámpát kapcsold le vagy keveseb világítást igényel. Nem mindegy melyik részére fókuszál, ahhoz a ponthoz állít sokmindent a mobil, azért van, hogy valamelyik színesebb kép.
2021. nov. 22. 12:22
 5/6 anonim ***** válasza:
65%

Lehet, hogy fluoreszkál? Vagy a zöld az fénykibocsátás? Valami oka lehet, hogy ilyet írt a kérdező.

Ha fényt ad ki, akkor viszonylagos sötétben fényképezd. Lehet, hogy így túl sötét lesz a kép, de akkor gépen valami programmal lehet növelni a fényerőt. Pl. ingyenes és jó a Photofiltre. Ezzel még egyéb módon is fel tudod javítani a képet, pár kattintással.

2021. nov. 22. 13:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha a téma ennyire világos, akkor egy kis pozitív korrekciót kell adni, pl. +2/3, +1, ki kell próbálgatni. Ha megfelelő a korrekció, akkor a világos téma a képen is ragyogni fog :)
2021. nov. 22. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!