Egy helyszínen felvettem egyszerre több felvételt. Kettő egymás utáninak egy-egy része villog. Hogyan lehet az okát megkeresni?
"mára szerencsére már kihalt fénycsövek velejárója."
A fénycsövek nem haltak ki.
Csak az induktív előtéttel rendelkező egy fázisú fénycsöves lámpatestek villognak.
Attól hogy cső alakú és világít, attól még lehet hogy LED van benne.
De csakugyan nem haltak ki, mivel nem élőlények, inkább a karbantartások, felújítások során ki lettek cserélve.
Javasolnám egy kereskedőcég alapítását. Vadvízi és nádi növények nagy- és kiskereskedelmére, nagy tehetséged van a kákán csomót keresni.
Mint a fehér lednél. Szerinted egy 80 mikroamper áramfelvétel mellett 2,4 volt nyitófeszültségű LED már világít.
Azt hittem az évek alatt okosabb lettél, de nem. Rosszabb vagy mint 7-8 évvel ezelőtt. Építő hozzászólás nincs, öncélú okoskodás annál több. Elüldözted Szervizmérnök urat is, mert nem bírta cérnával a hülyeségedet, pedig tetszett ahogy a helyedre rakott jópárszor.
"Attól hogy cső alakú és világít, attól még lehet hogy LED van benne."
Én említettem LED-es fénycsövet!
A hagyományos gáztöltésű fénycsőre vonatkozott amit leírtam.
"De csakugyan nem haltak ki, mivel nem élőlények"
Szándékosan tulajdonítasz olyan szavakat nekem amiket én nem írtam és nem is gondoltam. Teljesen világos volt mit értesz kihalás alatt.
A fénycső világítás nem halt ki, vidáman létezik és kapható is. Sok helyen ezer számra van még beépítve.
Egyértelmű hogy a sorsa az hogy kihal, de ez még nem következett be. Ahol kell ott cserélik másra, de ez eltart még egy ideig.
Ez a tény téged annyira mellbevágóan meglep hogy amiatt vagy ennyire paraszt velem szemben? :-o
Téged annyira bosszant amikor az olaszos lezserséggel benyögött félinformációidat pontosítják, hogy sikítva rohangálsz fel-alá?
"Elüldözted Szervizmérnök urat is"
Ahah... te vagy az? :)
" Szerinted egy 80 mikroamper áramfelvétel mellett 2,4 volt nyitófeszültségű LED már világít."
Én ilyet nem írtam. Szerintem nem említettem áramot csak azt hogy azon a feszültségen amin szerinted nem világít, szerintem meg világít. Ez betette a karót neked?
Egyébként 80uA árammal is világít jól láthatóan:
"Csak az induktív előtéttel rendelkező egy fázisú fénycsöves lámpatestek villognak."
Failed
"Failed"
Valami műszaki indoklás esetleg? :)
Vagy fogjuk rá, hogy az elektronikus előtétes f.cső 100kHz-el villog?
És a fénypor utánvilágítása? :)
Európában az elektromos hálózat frekvenciaja 50Hz, Amerikában viszont 60Hz hálózatot használnak, emiatt Európában érdemes a kamerákat a PAL rendszer által használt 25fps képfrissítésre és ennek megfelelő 1/50 zársebességre állítani. Amerikában pedig az NTSC rendszer szerinti 30 fps mellett 1/60 zársebességgel forgatni, különben interferencia léphet fel a világítás és a video felvétel között. Sok kamera és mobiltelefon is alapból NTSC-re van beállítva, sőt telefonoknál nem is mindenhol van lehetőség átállítani. Az Apple iPhone-oknál pl néhány hónapja jelent meg először az Európai rendszerre váltás opció, előtte csak 30/60 fps-t lehetett beállítani, 25/50-et nem.
A hálózati frekvenciánál rövidebb/gyorsabb záridő használata, pl. 1/50 helyett 1/100 vagy 1/200 használata fokozhatja a vibrálást. Sok kameránál viszont eleve nincs lehetőség a zársebességet manuálisan beállítani és az automatika nem biztos, hogy figyel rá, hogy hosszabb záridőt használjon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!