Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » ISO-érték? Minél nagyobb a...

ISO-érték? Minél nagyobb a fény, annál magasabb ISO értékre kell állítani?

Figyelt kérdés

egy kis 1/2,33 szenzoros drónkameráról van szó, automatára állítva minden fotó/videó-funkció. na de már szürkületben is borzalmasan sötét és életlen képeket, videókat készít.

ha leviszem 1/25-re az ISO-t, akkor szürkületben is jobb kép és video készül? vagy hogy válotozk az ISO a környezet fényével kapcsolatban? azt vettem észre h csakis ragyogó napsütésben jók a felvételek.

2021. okt. 3. 12:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

"de ha egyszer te kérdezel vmit pl gyógyszer-hatóanyagokról"

Látod, annyi eszed sincs, hogy felmérjed, mit tettél. Te most nem a gyógyszerekről kérdeztél valamit, mint én tenném, miután egyáltalán nem értek hozzá, hanem beadtál valakinek valamit, és miután haldoklik, megkérded, vajon mást esetleg jobb lett volna beadni? Hát ez a különbség.

2021. okt. 4. 14:58
 12/16 anonim ***** válasza:

"na de elárulja vki h akkor melyik értéket hova állítsam h szürkületben is tűrhető felvételeket készítsen?"

Alapvetően digitális kamerákon a beépített fénymérő mondja meg, hogy hova tekerjük az értékeket. Régen is használtak fénymérőt, csak akkor külön kellett megvásárolni.

Ha nincs expo skálád, akkor legfeljebb ezt tudod alapul venni:

[link]

Aztán vagy jó lesz vagy nem. Az ISO-t én minél alacsonyabban próbálnám tartani.

2021. okt. 4. 15:08
 13/16 anonim ***** válasza:
Az hogy szürkület az még eg tág fogalom a fényerőt illetően. Próbálgatni kell ISO1000 felett
2021. okt. 4. 16:01
 14/16 anonim ***** válasza:

Te meg a drón tipusát mondd meg légyszíves!

ISO-t magasabb érték felé növekszik a kép fényereje

zéridőt meg minél hosszabbra kell állítani. 1/125 sötétebb mint az 1/50 tehát a második számot csökkentsd

a drónokon a rekeszérték fix az nem állítható

de pont ezért linkeltem a fotószimulátort, hogy lásd mit merre kell állíteni? minek tépem a szám ha el sem olvasod amit írunk és nem is válaszolsz a kérdésre?

egyébirán kicsi drónból jó képet ne várj! megvannak a korlátai

még az én air 2-m is elvérzik sötétben

2021. okt. 4. 16:31
 15/16 A kérdező kommentje:

Mavic 1-ers. persze azértt írtam h csak egy pici szenzora van, nem várok csodét tőle, na de ezt se, amit így művel, mert látom h mások tudnak azért jobbakat videózni vele.

végül ix eg yaz egyben az mint egy sportkamera szenzora ... mégis annál jóval sötétebb minden. na persze a sportkamera s etudom hova van állítva.

de oké próbálgatom. kösz

2021. okt. 4. 16:42
 16/16 anonim ***** válasza:

értemm azzal azért tudni kéne jobb képeket csinálni

Az expo korrekció nincs letolva -2-re?

2021. okt. 4. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!