Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Tájfotózásra hány mekkora mm...

Tájfotózásra hány mekkora mm objektív jó?

Figyelt kérdés
30 mm körül ?
2021. szept. 16. 20:00
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Inkább tizen valamennyi
2021. szept. 16. 20:19
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
Nem fogod elhinni, de én fotóztam már tájat 200mm-en is. Ez nem ettől függ. Vannak helyzetek, mikor a nagylátószög nem jó. Ennek ellenére általában a 17-50mm a gyakori gyútáv erre. 35-össel szerintem jól járnál.
2021. szept. 16. 20:48
 3/7 anonim ***** válasza:
82%
15-200 mm között sacc/kb, hozzávetőlegesen, de csak nagyjából. A tájfotó pont olyan gazdag és változatos téma, mint pl. a természetfotó.
2021. szept. 16. 22:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Mégis milyen táj és milyen gép...?

Keress olyan fotókat, amihez hasonló a cél, nézd meg az exif adatokat és az alapján próbáld belőni az optimális gyújtótávot.

Csak vedd figyelembe, hogy a minta lehet full frame géppel készült, neked pedig aps-c vagy m4/3 van, tehát arra kell számolni.

Tipikusan inkább nagylátót kíván a téma, 10-22 mm körül. Szerintem a 30 mm még full frame gépen is szűk lesz, de nem látok a fejedbe, lehet a te elképzeléseidhez tökéletes.

2021. szept. 17. 14:11
 5/7 ThodEE GoD ***** válasza:

Én ha tájat fotózok abból mindig panoráma kép lesz, ha szűkebb látószög van nálam akkor több sorban gondolkodom, ha nálam van a 10-20as obim akkor kb 11-12mm-en

Itt egy példa: [link]

És egyből egy tanulság is, hogy könnyen hibázhat a kép összevágó szoftver :D

2021. szept. 18. 00:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez Győr?
2021. nov. 4. 20:45
 7/7 ThodEE GoD ***** válasza:
Igen :)
2021. nov. 4. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!