Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Milyen Olympus milcet tudtok...

Milyen Olympus milcet tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés

2021. aug. 30. 18:11
 1/9 anonim ***** válasza:
55%

Olympust.

Mégis mire? Mennyiért? Használt/új?

2021. aug. 30. 19:17
 2/9 anonim ***** válasza:
em-10 mk2 tökéletes választás
2021. aug. 30. 19:55
 3/9 A kérdező kommentje:
Még kezdő vagyok a fotózásban ez lenne az első komolyabb gébem. Korábban kipróbáltam egy Sony milcet, de bonyolúltnak találtam a menüét, az Olympusról úgy olvastam egyszerűbben kezelhető. 100-150 ezer között keresek gépet, újan. Továbbá, milyen obiektívet érdemes először beszerezni, (abban biztos vagyok hogy fixet szeretnék)
2021. aug. 31. 09:07
 4/9 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem egy könyvvel kezd a fotózás alapjairól. Nagyban megkönnyíti, hogy aztán megértsd, mi mit jelent és el tudd dönteni a paraméterek alapján, hogy mire is van szükséged.

Első fix objektívnek általában 50-est szokás választani, ami az Olympus által használt Micro 4/3 rendszer 2x cropja miatt 25 mm-t jelent. Persze attól is függ ez a döntés, hogy milyen képeket szeretnél csinálni. Sokan szeretik a 24 vagy 35 mm nagylátókat is (ami Micro 4/3 rendszeren 12 és 18 mm körüli), portréra meg inkáb a 85 vagy 105 fixek népszerűek (ami Micro 4/3 rendszeren 44 és 52 mm körül van), sportra, természetfotóra meg a 300, 400, 600 mm kell inkább (ami Micro 4/3 rendszeren itt is feleződik, 150, 200, 300 mm lesz)...

2021. aug. 31. 09:56
 5/9 anonim ***** válasza:
24%
A menü bonyolult? :D :D :D Hát el kell olvasni háromszor. Jegyzetelni kell. Csomagolópapírra tömbvázlatot kell készíteni. Te diszkólexikagráfos vagy? Esőben nem jut eszedbe, hogy bemenjél fedél alá, vagy hogy kinyisd az esernyőt?
2021. aug. 31. 16:11
 6/9 anonim ***** válasza:

A kezelés/menü szubjektív - de nem is használja állandóan az ember. Kb. 1x beállítod a dolgokat és utána hozzá se nyúlsz.

Egyébként a Sony is modernizálta már a menüjét a sok kritika miatt az újabb gépeknél.

2021. aug. 31. 19:13
 7/9 A kérdező kommentje:
A köszönöm a segítséget
2021. szept. 2. 14:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha azt már eldöntötted, hogy mindenképp Olympus lesz, akkor egyszerű a dolgod, mert nekik van egy egészen egyszerű termék kínálatuk teljesen egyszerűtől a legkomolyabb gépig, belövöd, hogy mi az igény szinted, illetve mennyit szánsz rá és nincs több kérdés. Ha olcsót akarsz, ami nem baj, ha nem nyújt annyi szolgáltatást, akkor sincs annyira sok opciód és ha nem zavar, hogy drága, cserébe sokat nyújt, akkor sincs olyan őrült sok választási lehetőséged, hiszen egyetlen gyártó lineáris termék skálájának valamelyik végéről - vagy épp a közepéről - választasz egy valamit. Egy termék paletta egymáshoz igazított termékei közül válogatsz és nem kell különböző gyártók eltérő kínálatát összehasonlítgatnod.
2021. szept. 2. 14:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Attól függ, mire használnád. Én portréra egy Olympus Pen F-et használok, de pl állat, természet, tájkép fotózásra nem, arra egy Canon EOS RP-t.
2021. szept. 11. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!