Milyen videókamerát vegyek koncertek felvételéhez, 150000-200000 ft értékben ?
milyen koncert? beltéri sötét, nyilt téri nappali világos?
hangot is a kamerával vennéd fel?
mennyire komolyan gondolod? a 150k-ból ítélve full amatőr módon szerenéd csinálni...
A megjelölt áron nem kapsz az elvárásoknak megfelelőt.
Én bérelni szoktam, 15 ezer egy nagy kamera napi díja állvánnyal, mikrofonokkal, minden ami kell hozzá. Mellé kirakok 2 mobilt, ami vesz folyamatosan, hogy legyen anyag váltásnak, amíg esetleg a nagy kamerával mozgok, vagy más törődést igényel. És a hangot külön is rögzítem végig.
Köszönöm a válaszokat. Az első kommentre annyi a válaszom, hogy rákerestem, nem találtam konkrét véleményt, tehát azért írtam ide, hogy mások tapasztalatait megtudjam.
Sokat járok koncertre, szeretném megörökíteni, nem akarom profi szinten csinálni. Eddig telefonnal vettem fel, de ettől jobb képminőségben és hangminőségben szeretném. Az utolsó kommentelőtől kérdezném, hogy ha két mobillal és egy jó minőségű kamerával veszel fel, és összerakod, nem látni a képminőség különbséget?
Koncert felvételnél talán a hang fontosabb mint a kép.
Youtubeon halgass videókat külső felvevőkről például:
Zoom H5
Zoom H4n
Zoom H4n Pro
Tascam DR-40
Tascam DR-07X
TASCAM DR-05x
Töltöttem fel pár koncert videót ide:
https://www.youtube.com/channel/UC2z3rZlt51X7QXt84OSOdKw/vid..
Letesztelheted, hogy a Tascam DR 07x -el mit lehet kihozni, plusz még a Premiere-rel tettem rá egy Mastering/Club Master effectet.
Kamera egy Pana FZ1000 volt, az állvány egy Hama mono star 78.
A Manfrotto mono video állványomat nem cipeltem el Tiszacsegére. De a Hama is " elment szódával". A Tascam külön állványon volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!