Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Elhasznált filmeket hogy kell...

Elhasznált filmeket hogy kell tárolni?

Figyelt kérdés
Kivettem a fényképezőből a filmet, feltekertem leragsztottam, utána ha a polcon porosodik az előhívható lesz 10 év múlva is? Vagy hogy kell filmet tárolni?
2021. júl. 4. 02:00
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell tárolni. Akár ki is dobhatod.

De ha előhívás a cél, akkor ne tartogasd sokáig.

2021. júl. 4. 08:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ha pontosan ez volt a munkamenet:

előbb kivetted a fényképezőgépből

utána feltekerted

ÉS menet közben a filmed fényt kapott

akkor helyzed a kukába és gondold újra a tudományod.

Egyébként ha muszáj tárolni, akkor hűtő (ugyanúgy, mint az új, exponálatlan tekercseket is), de ne tartogasd sokáig. Kémiai anyagokról van szó, amit most jól izgalomba hoztál azzal, hogy fényt kapott, így instabilabb, mint az exponálatlan film. Ha az első tekercsed, akkor tök mindegy, örülni fogsz, hogy kép van a filmen, de vájt szeműek simán felfedezik, ha több hónapot állt a hűtőben.

10 év után az is kétséges, hogy maradt-e rajta értelmezhető kép, amellett, hogy SZAR hívni, mert irgalmatanul koszol (nem is vállalja mindenki).

A 35mm-es filmeket érdemes 2 külön dobozban tárolni, 120-as filmeken szokott lenni "exponált" jelzés, azt nem lehet összekeverni.

Hívás utáni tároláshoz lehet kapni savmentes (általában pauszpapírból készült) negatív tartót.

2021. júl. 4. 09:25
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem köszi. Szerintem nem kaptak fényt, próbáltam úgy leragasztani, hogy ne érje nap.
2021. júl. 4. 11:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem meg kaptak fényt. Legalábbis ha láttad magát a filmet, akkor több mint valószínű. Talán meglepően hangzik, de nem csak a napból jön fény.
2021. júl. 4. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!