Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Elkezdtem filmmel fotózni egy...

Elkezdtem filmmel fotózni egy yashica mat 124gn, de nem egészen értem a fénymérés hogy működik rajta?

Figyelt kérdés
Szóval a tetején van két ilyen cucc középen, az egyik piros a másik sárga és villa szerű. Ahhoz hogy elérjem a pontos expozíciót, a kettőnek egymás alatt kell állni pontosan, vagy a lényeg, hogy középen legyenek? Vagy mindkettő? Köszönöm a segítséget!
2021. júl. 1. 00:57
 1/7 anonim ***** válasza:
71%
A mutatót kell bejátszani a villának pont a közepébe. Vagy fordítva, a villát kell rájátszani pontosan a mutatóra.
2021. júl. 1. 14:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Oké. Köszönöm.
2021. júl. 1. 16:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

...mert ugye a filmérzékenység beállítása után az egyiket a blendeválasztóval mozgatod, a másikat a zársebességválasztóval.

És persze mindig utána kell gondolni, hogy az épp beállított kombináció az a feladathoz passzol-e (mozgás miatt nagy zársebesség, vagy téma miatt nagy mélységélesség kell), és szükség szerint mindkettőn módosítva újra passzításba hozni a két izét.

2021. júl. 1. 16:44
 4/7 A kérdező kommentje:
És gondolom a filmérzékenységet annyira kell állítani, mint ahány ISOs a film amit beleteszek igaz?
2021. júl. 1. 16:47
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Jaja.
2021. júl. 1. 16:55
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget
2021. júl. 1. 17:05
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Szívesen!
2021. júl. 1. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!