Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Régi szalagra rögzítő kamerám...

Régi szalagra rögzítő kamerám és VHS videólejátszóm már miért nem kompatibilis a TV-vel?

Figyelt kérdés
Van egy régi, kazetta szalagra rögzítő kamerám, régi VHS videokazetta lejátszóm és TV-m. A korábbi TV-vel tudtam videokazettára rögzíteni a kameráról, de már nem érzékeli... Pedig minden kábel meg van és a TV is alkalmas a fogadására mégsem érzékeli a videokamerát a TV, amikor megy a felvett film a kamerán... Így meg nem tudom VHS kazettára átmásolni a régi felvételeket a kameráról. Pedig csak így tudnám ezeket elmenteni. A TV szerelő ezt meg tudná csinálni? Vagy halott ügy? Előre köszönök minden választ.

2021. jún. 22. 13:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Az eszközök - kamera, régi VHS videokazetta lejátszó, TV-k - gyártói, típusai?

Mit, mivel, hova kötsz?

2021. jún. 22. 16:02
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A kamerát közvetlenül a videómagnóra illik kötni, nem minden tv játssza át a jelet.
2021. jún. 22. 21:22
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

A videómagnóra is volt, hogy kötöttem a kamerát, de úgy se ment.

Az első válaszolóm írta a TV márkáját. Igen most más márkájú, mint a korábbi... Lehet ez a baj.

2021. jún. 27. 10:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Az első válaszolóm írta a TV márkáját. Igen most más márkájú, mint a korábbi..."

Nem írtam, kérdeztem.

Ugyanis az eszközök gyártói, típusai alapján utána lehetne nézni azok paramétereinek, csatlakozóinak, illetve ha tudnánk hogy mit, mivel hova kötsz, rá lehetne jönni a probléma okára.

2021. jún. 27. 11:42
 5/9 A kérdező kommentje:

Értem. Akkor gyakorlatilag megoldható?

Régi TV-mnél volt egy csatorna amin a videó kazettákat néztem. De most még csatornák sincsenek a TV-n, semmilyen előfizetésem nincs nem nézhető rajta semmilyen adás.

Lehet ez is baj lehet?

2021. jún. 28. 16:50
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"Értem. Akkor gyakorlatilag megoldható?"

Elvileg igen, gyakorlatilag - mivel az eszközök típusa, azok összekötése ez idáig ismeretlen - meg a franc se tudja megmondani.

"De most még csatornák sincsenek a TV-n, semmilyen előfizetésem nincs nem nézhető rajta semmilyen adás.

Lehet ez is baj lehet?"

Nem.

2021. jún. 28. 16:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagy valószínűséggel meg lehet oldani, csak tudni kéne, hogy milyen csatlakozások vannak az eszközökön, mert ezek alapján lehet kitalálni, hogy milyen kábeleket hova dugva, vagy milyen átalakítókkal lehet megoldani.

A mai tévék már nagyon máshogyan működnek, mint a régiek. Ettől még valószínűleg megoldható a probléma, csak ehhez szükség van a csatlakozások ismeretére.

Ehhez vagy elmondod a készülékek típusjelzéseit és akkor mi megpróbálhatunk utánanézni és megmondani, mit hova dugj, vagy esetleg mit kell hozzá venned. Vagy kihívsz egy szerelőt és jóval drágábban oldja meg neked.

2021. nov. 16. 23:17
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod. És a felajánlott segítséget.

A baj az hogy a régi TV ki lett dobva amivel még működött, de a mostani egyébként szintén régi TV-vel már nem működik.

Ezért letettem a dologról egy időre. De köszönök szépen mindent.

2021. nov. 18. 14:39
 9/9 anonim ***** válasza:

Szinte biztosan meg lehet oldani. Nem letenni kell róla, hanem megkeresni a megoldást. Amiben szívesen segítünk többen is.

De kitalálni nem tudjuk látatlanban. Vagy látnunk kellene a csatlakozókat, vagy ismernünk a készülékek pontos típusát, hogy utána nézzünk, hogy melyiken milyen csatlakozás van.

Valószínűleg a régi tévé még analóg volt és ugyanolyan csatlakozásai voltak, mint a kamerának.

Az új tévé vagy analóg még vagy már digitális. Vagy van rajta még analóg csatlakozás (legfeljebb másmilyen, mint a kamerán), vagy nincs rajta egyáltalán analóg csatlakozás, de akkor is létezhet rá megoldás…

2021. nov. 18. 18:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!