Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hogy lehet dslr-el teljesen a...

Hogy lehet dslr-el teljesen a kép szélére fókuszálni?

Figyelt kérdés
ugye a milceken tobb a fokuszpont, igy kb az egesz kepernyot lefedi. de egy kezdo dslren alig van fokuszpont. mennyire hatrany ez? miben lesz nehezebb/más dolgom, mint egy milc-el?

2021. máj. 20. 15:03
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

Középre teszed a fókuszpontot, odafordítod a géped ahová fókuszálni akarsz, félig lenyomod a kioldógombot és úgy tartod (vagy megnyomod a fókusz lockot), visszafordítod a gépet és komponálsz, exponálsz.

Vagy még jobb, hogy bekapcsolod a fókusz segédnél a fókusz kontúrozást, és manuál fókusszal a kezeddel oda tekered a fókuszgyűrűt ahová akarod.

A DSLR a kézi funkciók kihasználásáról szól, ha csak nyomni akarod az expókat, vegyél egy kompaktot vagy egy telefont.

2021. máj. 20. 15:29
 2/9 anonim ***** válasza:
70%

"mennyire hatrany ez?"

semennyiben

én miután milcre váltottam akkor sem használtam azt a nagyon rengeteg fókuszpontot.

2021. máj. 20. 16:42
 3/9 anonim ***** válasza:
45%

"semennyiben"

Azért ez csak olyan sommás kijelentés, amit kár volt megtenni. :D

De az kétségtelen, hogy az elmúlt hetven évben a kereső közepén voltak pontos expot segítő eszközök (behajtható nagyító, törőék, mikroprizma...), és elég kevés öngyilkos fotósról esett szó a médiában.

2021. máj. 20. 18:39
 4/9 anonim ***** válasza:

"Azért ez csak olyan sommás kijelentés, amit kár volt megtenni. :D"

Ahogy ezt a beszólást is kár volt megtenni.

Mit kellene még magyaráznom azon, hogy nem okoz hátrányt?

Gondoltam leírom, hogy mennyira xhar, hogy ennyire elbutulnak az emberek, ráhagyatkoznak a technikára és annyi eszük sincs, hogy kicsit arrébb fordítsák a gépet rögzítsék a fókuszt ahogy 1-es kolléga leírta és lehet komponálni a képet (ez a technika amúgy általában a fotómasinák kézikönyvében is le van írva)

De ha ezt így leírtam volna, akkor meg ezért kaptam volna az ívet.... :D

Egy helyen okozhatNA problémát az a sportfotózás ahol nem feltétlenül van idő újrakomponálni a képet. De hát ez ugye irreleváns, mert ez az ága a fotózásnak nagyon nem milc-es kategória.

2021. máj. 20. 18:56
 5/9 anonim ***** válasza:

"De hát ez ugye irreleváns, mert ez az ága a fotózásnak nagyon nem milc-es kategória."

A kérdés nem arról szól, hogy MILC-en lenne-e hátrány ha kevesebb lenne a kókuszpont. :D :D:D

"Ahogy ezt a beszólást is kár volt megtenni.

Mit kellene még magyaráznom azon, hogy nem okoz hátrányt?

Egy helyen okozhatNA problémát az a sportfotózás"

Ez meg itt az összevisszahadoválás. :D :D :D

2021. máj. 20. 19:40
 6/9 anonim ***** válasza:
45%
najóvan... ezért ne gyakorizzatok részegen :D
2021. máj. 20. 19:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát, azért én nem biztos, hogy egy precízen beállított állványos kompozíciónál szeretném kitekerni oldalra a kamerát... Olyankor jól jönnek azért a széli fókuszpontok.
2021. máj. 21. 23:17
 8/9 anonim ***** válasza:

"Hát, azért én nem biztos, hogy egy precízen beállított állványos kompozíciónál szeretném kitekerni oldalra a kamerát... Olyankor jól jönnek azért a széli fókuszpontok."

Látom nem sikerült a válaszomat végig elolvasni, biztosan túl sok volt a betű, szóval akkor idemásolom még egyszer a folytatást:

"Vagy még jobb, hogy bekapcsolod a fókusz segédnél a fókusz kontúrozást, és manuál fókusszal a kezeddel oda tekered a fókuszgyűrűt ahová akarod."

Ha a hókuszpókuszpontok nélkül el vagy anyátlanodva és nincs ötleted a fókuszálásra, akkor nem neked való egy DSLR. Úgyis csak csalódás lesz, h automata üzemmódban nem fogsz jobb képeket lőni vele mint a telóval, aztán mehet a szekrény aljába vagy a Vaterára.

2021. máj. 22. 01:10
 9/9 anonim ***** válasza:

1. Nem neked szántam a választ.

2. A legtöbb DSLR kamerán nincs focus peeking. Az videós funkció.

2021. máj. 22. 01:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!