Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Hány megalixelre van szükségem...

Hány megalixelre van szükségem képnagyítaskor ha 40x60cm re szeretném nagyítani a képet?

Figyelt kérdés
Mi az az ajánlott minimum megapixel szám amin nem nagyon látszanának a pixelek 40x60as nagyításban, kinyomtatva

2021. ápr. 22. 07:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan nem pontoztalak se le se fel, de a majd' húszéves gyakorlatom azt mutatja, hogy egy dslr kitobjektívvel is minden további nélkül nagyítható 40x60-ra.
2021. ápr. 22. 17:15
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg elég a 24 megapixelel, de ha mondjuk egy egy 1/2.3" szenzorméretű kompakt, akkor hiába a sok pixel, rosszul fog mutatni poszterként a kép, mert a megapixel ott csak a parasztvakításért van.
2021. ápr. 23. 10:25
 13/20 anonim ***** válasza:

Én sem mondtam olyat, hogy nem lehet nagyítani, csak azt, hogy egy kitobjektív köszönő viszonyban sincs a 24 megapixellel. Akkor meg ugye minek a 24 megapixel?

2021. ápr. 23. 12:22
 14/20 anonim ***** válasza:
59%

Te tizenhármas, te nem kitobiról beszéltél, hanem átlagosról, ami messze a belépő kit fölött szokott lenni (most ne nézzük azt, hogy a Canon az egyszámjegyű vázaihoz L-es obit ad kitbe).

Mégis mi baja lenne a kérdezőnek, ha egy átlagos (nem milliós de nem is húszezres) objektívet használ 24 megapixeles vázon? Elektronmikroszkóppal szokta az elkészült nyomatokat nézegetni? Hátha találsz egy pixelt, ami lehetne kicsit halványabb... Gratulálok, a te fajtádra mondják, hogy megöli a fényképészetet. Nem való neked kamera, fogj inkább rajztáblát meg ceruzát, aztán oda rajzolod a pixeleidet ahova akarod.

2021. ápr. 23. 12:28
 15/20 anonim ***** válasza:

Nem mondtam olyat, hogy baja lesz tőle.

Az volt a kérdése hogy mekkora szenzorfelbontásra van szüksége.

Én meg felhívtam a figyelmét arra, hogy ez nem csak a felbontáson múlik, hanem az obi minőségén is.

Miért kell ezen lovagolni?

De ne válaszolj mert én befejeztem. Nem óhajtok hülyeségeken rugózni!

2021. ápr. 23. 12:36
 16/20 anonim ***** válasza:
59%
Nyilván, hiszen magad is látod már, hogy marhaságot állítottál. ;)
2021. ápr. 23. 12:57
 17/20 anonim ***** válasza:
29%
Ja, és kérlek, mosd ki a szádat. Még privátban sem kéne az anyámat lekurvázni.
2021. ápr. 23. 12:59
 18/20 anonim ***** válasza:

Aki szelet vet vihart arat

Aki ok nélkül személyeskedik és sérteget másokat az ne csodálkozzon ha elküldik az anyjába!

2021. ápr. 23. 17:01
 19/20 anonim ***** válasza:

Értem, tehát ha nem egyezik a véleményünk, akkor az anyámat.

Ezek után én ugye teljes joggal lőném agyon őt is meg a kedves családját is, mert ugye ne csodálkozzon.

Nóóórmális?

2021. ápr. 23. 17:33
 20/20 anonim ***** válasza:
40%
A dslr-ek hőskorában volt egy szolgáltató, ahol lehetett 30 cm széles (tekercshosszúságú) csíkra nagyíttatni, igazán elérhető áron. Akkor nyomtattattam egy pár egyméterest a 8 megapixeles 350D-vel készült képekről, hogy hogy néznek ki. Azt már nem nagyon viselte el (főleg 30 cm távolságról stírölve). De 60 cm-es hosszúságban szerintem - témától is függően - még akár szép is lehet. A hosszúságegységre nézett felbontásban a 8 Mp kétszerese az 32 Mp, szóval kérdés, érdemes-e ezen olyan k* sokat gondolkodni, bár vannak már 50 Mp-s gépek is, ha valaki meg tudja fizetni azokat.
2021. ápr. 24. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!