Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Az miből táplálkozik, hogy...

Az miből táplálkozik, hogy egy képen nem helyes ha fekete vagy fehér pixel van? Azaz, hogy a hisztogram nem kenődhet fel az oldaltengelyekre?

Figyelt kérdés
Nem a téma alul- vagy túlexponáltságáról van szó, hanem hogy a háttér sem lehet.
2021. ápr. 2. 09:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Éppen ellenkezőleg van, a speciális egy ilyen fekete hátteres fotó, és az általánosnál értékelhető bajnak a "felkenődés".
2021. ápr. 3. 09:32
 12/16 anonim ***** válasza:

Meg a sziluett fotózás, meg az éjszakai felvételek, meg ahol csak részben fekete a háttér....

A fekete is egy szín!

2021. ápr. 4. 10:19
 13/16 anonim ***** válasza:

Ezeket nem értem, hogy minek írod, olyan, mintha vaktában lövöldöznél éjjel, mert félsz.

Pláne ez az utolsó mondatod, ez direkt értelmetlen, mert hiába szín, az mit számít most? Arról folyt a szó, hogy a szokásos tévhit szerint legyen benne részlet.

2021. ápr. 4. 10:32
 14/16 A kérdező kommentje:

Szerintem úgy ahogy van nem tudtad értelmezni magát a kérdést.

Már csak ezért sem érted...

2021. ápr. 5. 10:38
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez szerintem erősen a bagoly mondja a verébnek, te nem érted, miről folyt itt az a beszélgetés, amit te indítottál el. :D Én leírtam, hogy mi a közkeletű vélekedés, hogy ha el lehetne intézni, hogy ne legyen három nullás vagy három 255-ös képpont, akkor ha mégis van, az nem jó pont. Erre #7 megemlíti a fekete hátterű képeket, példaként behozva MB képét. Na de a fekete hátterű képeknél nem lehet arról beszélni, hogy a fekete háttér az hiba vagy nem... Hibaként azt lehetne minősíteni, amikor a fekete nem igazán fekete, hanem csak sötét, tehát a képen kellene bele részlet (még egyszer, ez az ,ami alapvető hülyeség a fekete háttérnél). Erre még rádupláz, hogy sziluettes képek. :D Sziluettes képeknél sincs értelme arról beszélni, hogy a sötét legyen világosabb, a világos meg sötétebb. A sziluett az egy körvonal. Hát ezért írtam neki, hogy nem értem, minek hadovál.

Erre meg te azt írod, hogy én nem értem a kérdést se. Ember, hát én adtam itt idáig egyedül valami normális információt. :D Erre már csak Raymond Chandlertől Eddie Prue-t lehet idézni. :D

2021. ápr. 17. 11:04
 16/16 anonim ***** válasza:

Egyébként itt van egy elég ronda példa, a "felkenődés"-re:

[link]

A vadállat hátán. Az most fehér, de kis fényerőcsökkentésnél ronda szürke lesz, melynek semmi köze a valósághoz.

Természetesen lehet azt mondani, hogy ez így jobb kép, mint a fényviszonyok miatt el nem készült kép. És ez lehet, hogy igaz is. Mert ugyan van olyan automatika, amelyik lehúzná annyira az expozíciót, hogy ez a hát ne legyen kisütött, de akkor alighanem a kép többi rész lett volna élvezhetetlenül sötét. Ugyanakkor nem nagyon lehet azt mondani, hogy ez teljesen lényegtelen és kicsike képrész. Ez tehát az a határvonal, ahol vélemények jól ütközhetnek.

2021. ápr. 28. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!