Milyen kamerát vegyek ilyen alkalmakra?
Szeretném feldobni kicsit a közösségi oldalaimat minőségi képekkel magamról. Illetve néhány ismerősöm is említette már, hogy szeretnének ők is rendes fényképezőgéppel készített képeket magukról.
Milyen belépőkategóriás gépeket ajánlotok erre az esetre? 100-150 ezer forintért már lehet kapni ilyesmit?
Ha nem kell, hogy zsebben elférjen én ezt venném:
"ismerősöm is említette már, hogy szeretnének ők is rendes fényképezőgéppel készített képeket magukról"
akkor menjenek el egy hivatásos fotóshoz..
Osztom #5 véleményét, 20k körül már lehet profi fotóst találni, aki stúdióban készít profi képeket az ismerőseidről. Ebben az esetben nem csak a technikát, de jó esetben a szakértelmet is megfizetitek. Az a baj a fent linkelt gépekkel, hogy a miniatűr 1/2,3"-as szenzoraik miatt nem lennél sokkal előrébb, mint egy telefonnal. 1" szenzor alatt nem hiszem, hogy lenne létjogosultsága fényképezőgépnek, ha nincs verőfényes napsütés. Esetleg MILC-ek közül lehet érdemes nézelődni az általad jelölt ársávban.
Másrészt évek óta fotózok hobbiból és van igen drága objektívem is, mégis mikor magamról kellett képet csinálni a CV-mbe, inkább egy profit bíztam meg vele. Egyáltalán nem bántam meg.
Az a bajom a felbérelt profi fotósokkal, hogy lehet a megbeszélt időpontban nem érzem magam "csúcsformában", vagy éppen nem olyan a kinézetem, a hajam nagysága, lehet előtte a fodrász pont elrontja a hajam stb..
Nevetséges érvek, tudom, de ha saját gépem lenne, akkor legalább ehhez is értenék egy idő után így hobbi szinten és akármikor-akárhová el tudnék menni vele. Persze azt is tudom, hogy egy jó képnek kb. 70%-a a szerkesztés milyenségén múlik, de ez a része nagyjából megy.
De köszönöm a válaszokat!
Szóval valójában nem a fotósokkal van bajod, hanem magaddal... értem. A jó kép egyáltalán nem 70%-ban a szerkesztésen múlik. Hanem az évek tapasztalatán, a fényeken, stb.. meg egy kisebb részben a szerkesztésen. Ha valakinek komoly tapasztalata van, az csinál neked utómunka nélkül is olyan képet amit majd ki akarsz nyomtattatni a szobád falára, valaki több milliós felszereléssel, stúdióban ha vért izzad a photoshop előtt akkor sem...
Nem leszel sokkal előbbre attól, hogy veszel egy gépet, mintha egy olyan telefonnal fotóznád magad aminek tényleg jó a kamerája és enged némi béállítást. Nézz utána a portré fotózás aranyszabályainak aztán próbálj úgy a telefonoddal képet csinálni, hogy azokra odafigyelsz. Meg fogsz lepődni...
Ja a kérdésre válaszolva, +1 a fenti Olympus mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!