Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szeretnék megtanulni videózni...

Szeretnék megtanulni videózni és videót vágni, hogyan kezdjek neki?

Figyelt kérdés
Semmi ötletem hogyan kell. Igazából nem is az a baj, hogy programot tudom e használni, azt idő kérdése és megtanulom. Magát a videót hogy kell elkészíteni? Milyen koncepciók alapján? Szóval ott vagyok egy rendezvényen és kell videót készítenem, honnan tudom mit meddig kell vegyek? Gondolom egy videósnak, fejben ott van, hogy kb mi lesz a végeredmény. Én elképzelni nem tudom, ezt hogy lehet összerakni. Merre induljak?
2020. dec. 6. 23:44
 1/6 anonim válasza:
Tanulni, tanulni, tanulni.
2020. dec. 7. 00:17
 2/6 A kérdező kommentje:
Lenin most se segített :)
2020. dec. 7. 04:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Ez a szakma lényege hogy tudod, raerzel. Nekem hiába mutatják a fotózást , veszek drága fényképezőt, aki ért hozzá az egy telefonnal legyőz.
2020. dec. 7. 07:22
 4/6 Morzsi007 ***** válasza:
67%

Youtube-on van sok videó, amiból lehet tanulni, csak hobbi szinten csinálom. Gyakorlás, tapasztalat.

Én rengeteget tanultam a saját videóimból és a youtube-ról. Jó pár éve készítek családi felvételeket, már vagy 6 éve, és, ha megnézem az elsőket, abban rengeteg hibát találok ezért nem lesz olyan élvehető, mint az újabba, ahol már oda figyelek az apró dolgokra.

Pl lényeges, hogy mit, milyen formában, stílusban szeretnél rögzíteni. Felbontás, képkockasebesség, ehhez beállítani a shuttert, iso-t, stb. Kell lenni elképzeléseknek, hogy milyen szögből szeretnéd az adott témát felvenni, ne legyenek hosszú videók, váltakozzanak, akár pár másodperc egyik szögből aztán váltás. Állvány használata vagy stabilizátor, finom lassú kamera mozgatás. Újabb mobilokkal is lehet egész jó felvételeket készíteni, ha amiket leírtam figyelembe vannak véve. Vágást is gyakrolattal, ötletekkel lehet fejleszteni. Rengeteg mindent lehetne mèg írni.

2020. dec. 7. 07:42
 5/6 anonim ***** válasza:

"Szóval ott vagyok egy rendezvényen és kell videót készítenem, honnan tudom mit meddig kell vegyek?"

A rendezvénynek van egy ütemterve. A megrendelőnek van egy elvárása, hogy mi az, amit látni szeretne. Szóval nem a kisujjukból szopkodják ki. Az más kérdés, hogy van egy ráérzés része is.

Egyébként az egyik legdinamikusabban fejlődő, változó területről van szó. Van néhány alap dolog, amivel illik tisztában lenni: " Felbontás, képkockasebesség, ehhez beállítani a shuttert, iso-t, stb." "Állvány használata vagy stabilizátor, finom lassú kamera mozgatás." De youtube videók, fórumok, csoportok azok a források, ami alapján tudsz fejlődni, szakkönyvből nem. A legjobb persze az lenne, ha szakember mellett tanulnál.

2020. dec. 7. 10:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Szerintem is az kéne, hogy videós mellett tanuljak. Igazából a terv az, hogy felnőtt filmeket videózzak. Én azt hallottam, azzal elég jól lehet keresni, főleg külföldön. Egy fórumon ezt olvastam.
2020. dec. 8. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!