Canon EOS M50-hez milyen objektíveket lehet felszerelni?

Figyelt kérdés
Gyárilag adnak hozzá egy 15-45-ös objektívet. Arra gondolok, hogy bármilyen gyújtótávolságra lecserélhetem? vagy van valami megkötés?
2020. okt. 31. 15:29
 1/6 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván az objektív foglalat megköti a kezed, de átalakítóval az se probléma, csak úgy meg manualba tudod használni. Nagyon extrém esetekben nyilván a szenzor méret sem mindegy, de ha csak ilyen belépőkategóriás gépre futja nem gondolnám, hogy több milliót el tudnál költeni egy olyan objektívre ahol ez számítana.
2020. okt. 31. 15:54
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkor, ha ez belépőkategóriás, milyen a középkategóriás?
2020. okt. 31. 16:02
 3/6 anonim ***** válasza:
55%
ASP-C az belépő+alsó kategóriás. Ha középkategóriást akarsz akkor az olcsóbb full-frame gépek felé kéne orientálódni pl Canon EOS RP ha Canon vonalon akarsz maradni.
2020. okt. 31. 16:07
 4/6 A kérdező kommentje:
Márka igazából mindegy, nekem az 1080-50 videó a lényeg, amivel viszonylag alacsonyabb fénynél is korrekt felvételeket készít.
2020. okt. 31. 16:10
 5/6 anonim ***** válasza:
57%

Az eredeti kérdésre a válasz: EF-M objektíveket tudsz a gépre csatlakoztatni. Illetve EOS EF M adapterrel pedig bármelyik EF és EF-S objektív is működni fog.

ISO-ban a Sony jeleskedik. Videózásra a Sony a6400-et veszik sokan, főleg amiért nincs videólimint 4K-ban se.

Előny még a Canon ellen, hogy majdnem dupla annyit bír egy feltöltéssel az akkumulátor. A Sony a6100 se sokkal marad el a 6400től.

(Én pl nem veszek több Canont. A következő gépem Sony vagy Fujifilm lesz. A Canon csak a full frame gép fejlesztésekre hajt és az APS-C-t majdhogynem le*rja. Nekem pedig a ff csak hátrány lenne. Ez csak az én véleményem, remélem senkit nem befojásolt.)

"ASP-C az belépő+alsó kategóriás."

Ez egy nagy baromság. APS-C sőt még a 4/3 szenzoros gépekközt is van közép, felső kategória, de még profi kategória is akad bőven.

Ráadásul az EOS RP egy belépőkategóriás full-frame gép. Ráadásul elég gyenge szenzort kapott. Zajban pl elveri az M50.

2020. okt. 31. 19:02
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. nov. 2. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!