Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Szeretnék filmes gépet vásárol...

Szeretnék filmes gépet vásárolni, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
Szeretném, ha valami antik lenne, és valami klasszikus, és nézzen ki elegánsan. Nem vagyok benne a filmes világban, első gépem lenne. Természetesen azt is szeretném, ha jó éles képet tudna csinálni. Lehetőleg valamiféle szovjet gyártmányok között mondjatok valamit. Kinézetre mondjuk a Kiev 4 nagyon tetszik. Ez egy jó gép pl? Milyen más gyártók között nézelődjek?
2020. okt. 13. 19:55
 1/7 anonim ***** válasza:
32%
Canon Eos-t javaslok, azok még nem annyira öregek, hogy minden szét legyen rohadva rajtuk és eleve elég jó filmes gépek voltak. (igen, szándékosan hagytam figyelmen kívül a kérdés egy részét)
2020. okt. 13. 20:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Canon eos,instax
2020. okt. 13. 21:01
 3/7 anonim ***** válasza:
67%
Nem nagyon van már filmes EOS, csak az ócó modellek, mint a 300-as, 500-as, 1000-es - azok meg nem annyira elegánsak. Szerintem a régi Nikonok elegánsabbak voltak (bár ez az összehasonlítás értelmetlen, mert régen nem volt EOS), de az se nagyon van. Szerintem az Exakták néztek ki jól, meg a Pentacon Super és a Praktica Super TL. De ezeknél már, mint a Kievnél, érvényes az, amit Zoligyerek írt, hogy ami szét tud rohadni, az alighanem már szét is rohadt rajtuk. Ezek a 60-as évek második felének gépei voltak.
2020. okt. 13. 21:25
 4/7 anonim ***** válasza:
(lehet, hogy a Canon F1 elegánsabb, mint a Nikon F)
2020. okt. 13. 21:28
 5/7 anonim ***** válasza:
A Werra is egy érdekes gép volt: [link]
2020. okt. 13. 21:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Bár ezek a szovjet csodák jól mutatnak, általánosságban elmondható róluk, hogy nem egyszerű dolgozni velük, cserébe viszont nehezek. Nekem amúgy a fogásuk sem jó, de ez egyéni szoc. probléma, a legegyszerűbb, ha bemégy egy erre szakosodott boltba (Pesten több is van), beszélgetsz, kézbe veszel gépeket. Amit kinéztél, az ráadásul rangefinder, külön lélek, nem mindenkinek jön be. Érdemes arra figyelni, hogy ha van benne elektronika, akkor ahhoz lehessen elemet is kapni.

Amit ajánlok inkább:

- Canon A széria

- Nikon F széria

- Minolta X-es gépek

- Pentaxok

- Olympos OM széria

2020. okt. 13. 22:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.
2020. okt. 13. 23:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!