4 kamerás rendszer nem ismeri fel a hdd-t, mi lehet a gond?
Van egy fent is említett 4 kamerás megfigyelő rendszerem, csak éppen felvenni nem tud, mert a hdd-t nem látja.
Amiket kipróbáltam:
2 fajta hdd, egy sp2504c samsung, és egy wd800jd (mind2 ősrégi, de használhatóak amúgy)
Kipróbáltam pc-ben a dvr-hez gyárilag hozzáadott sata kábelt, ami jó
Mind2 NTFS-re van formázva, eddig nem próbáltam mássá formázni, mivel win 10 nem is engedi alapból másba.
Mi lehet a probléma? Tényleg ennyire válogatós és nem jók neki az ilyen ősrégi merevlemezek, vagy a dvr lehet rossz? És ha a hdd "rossz", akkor milyet ajánlott venni?
(nyilván nagyobbat, ezeket most csak próbaképpen beléjük raktam, hogy működne-e a dolog.
2 vagy 4TB-osat tervezek bele venni, ha az megfelelő neki)
esetleg próbáld exFAT-ra formázni.
sok eszköz nem képes NTFS-t kezelni
#2 az exFAT-ot majd még kipróbálom, jelenleg nem tudom.
#3 ha a hdd-kezelés menüpontra gondolsz, akkor nem jó, mert nem is látja a hdd-ket.
Talán írtam is, hogy a sata kábel ki lett próbálva, az pedig működött külön pc-ben, felpörögni felpörög, és nem is kattog úgy, mint amikor nem kap elég áramot.
Már csak azt kell kiderítenem, hogy csak simán az NTFS-t nem tudja kezelni, vagy rossz a dvr sata portja...
#6 leírtam a kérdésben a hdd-k típusát, illetve azt is, hogy ősrégiek (13-14 év)
Kis utánanézéssel kiderült volna számodra, hogy a samu 250GB-os,a wd pedig 80GB-os.
#5 mivel egy A5 oldal volt a leírása, és az is tele helyesírási hibával, így nem nagyon foglalkoztam azzal, és még normálisan leírva se volt semmi. Találtam hasonló(vagy lehet ugyanolyan) 4 kamerás dvr rendszer user manual-ját, viszont abban nem ír semmit a merevlemez típusáról, csak annyit, hogy hogyan kell a házba rakni, illetve hol lehet(ne) kezelni a menün belül
Nekem 8 kamerás nem ismerte fel rádugtam és kattogot.
Kibasztam a dvr-t vettem másikat azóta is üzemel.
Valószinűleg alaplap hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!