Szerintetek kint a szabadban milyen idő tájban jó képeket csinálni?
Mikor megy le a nap ?.
Gondolom az sem jó ha túlzottan süt a nap azon az adott helyen mert akkor nagyon ki ég a kép .
Amikor a Nap (így írják, nagy N-nel) nem jár még / már túl magasan.
Főleg ilyenkor, nyáron tud nagyon csúnya lenni, amikor közvetlen a fejünk fölött van. A színe már-már egészen hideg a fény útjába kerülő légréteg vékonysága miatt, és mivel egészen kicsi, pontszerűnek látszik, az árnyékok is ronda élesek - ráadásul olyan nagy a fény és árnyék közötti fényerőkülönbség, hogy azt már a szenzor nem tudja lekövetni, nincs elég dinamikatartomány: vagy az árnyék bukik be, vagy a fényes rész ég ki.
Szóval vagy reggel, délelőtt, vagy délután, este.
Nappal egy vékony felhőzet csodákra képes.
mindig minden időpillanatban lehet jó képeket csinálni.
csak az amatőrök gondolják azt, hogy fullra precizen be van világítva minden és mindig a legdrágább technika van nálunk.
Egy iPhone 11 pro van nálam mindig és még sosem égett ki egy kép sem... pedig a gyári kamera appot használom.
Szerintem sokan nem tudják hogy abban is lehet állítani az expot.
jajj ne legyél már ennyire marha! :DDDD
tudtam baj lesz ha ájfónt írok, de hát ha egyszer az van... meg amúgy is kiváncsi voltam kikor ugrik rá egy droidfan mint gyöngytyúk a meleg takonyra :D - beszívtek barátom :DDDDD
a kategüriájának megfelelő droidos telefonokkal is nagyon frankó - nem kiégett - képeket lehet csinálni.
Hát hogyne, igazából csak irigy vagyok a telefonokra, mert a három full frame dslr vázat meg a nyolc objektívet kellett miattuk eladnom. Azóta én is csak telefonnal fotózok esküvőt, rendezvényt.
Mondjuk összességében nem bántam meg, mert így tényleg nem számít napfény, árnyék, csak egy insta filtert kell a képekre nyomni és kész is, ámul-bámul a megrendelő.
Bármikor lehet jó képet csinálni
De nyilván a legkulon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!