Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Az összes Sony E-bajonettes...

Az összes Sony E-bajonettes objektív használható az összes E-bajonettes Sony géppel?

Figyelt kérdés

A Canonnál egyértelműbb nekem (de outsider vagyok), Sony A7 fényképezőre mindenféle E-bajonettes objektív feltehető, maximum be kell kapcsolni az APS-C croppolást? Vagy van olyan obkektív, ami hiába E-bajonettes a fullframe érzékelős A7-en valamiért nem használható?

(Gondolom fordítva, az APS-C gépeken tényleg használhatók a fullframe obik is)

2020. aug. 12. 19:43
 1/3 A kérdező kommentje:
Természetesen nem csak a Sony gyártmányú optikákra gondoltam.
2020. aug. 12. 19:57
 2/3 Stark2000 ***** válasza:

A fullframe lencsék nevében benne van az "FE" , míg az APSC lencséknél csak "E" van. Pl "Sony 35mm f/1.8 FE " az full frame lencse, de ezek általában rá szerelhetőek APSC-s gépre, és kompatibilisek is a funckiókat tekintve. Viszont pl "Sony SEL-16F28 16mm f/2.8 E " APSC lencse, ami FullFramen cropoltan fog megjelenni.

Ami E-bajonettes lencse az mind felrakható E-bajonettes sony gépre. Sony oldalon utána tudsz nézni, hogy melyik gép melyik Sony lencsével kompatibilis, de lencsére is rá tudsz keresni, hogy melyik géppel kompatibilis. A firmware updatet érdemes amúgy figyelni, sokszor elég frissíteni csak a lencsét és működni fognak olyan funkciók is, amik talán az előző firmware-val nem teljesen tökéletesen, vagy esetleg egyáltalán nem.

Amúgy a Sony lencsék rendesen meg vannak kavarva nevüket illetően, nem könnyű elválasztani az APSC - FF lencséket egymástól.

2020. aug. 13. 15:53
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszi
2020. aug. 14. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!