Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Tegnap vettem egy Sony cybershot dsc h300 fényképezőt. Új elemet raktam bele és működött, majd elkezdte, hogy fotózás után sötét kép és kikapcsolt. Az elkészült képeket viszont meg tudtam nézni, ha megnyomtam azt a gombot, ugyanúgy tudok váltogatni effekteket és beállításokat is de ha visszalépek a kamerába csak sötét kép, mintha kikapcsoltam volna. Tettem bele megint új elemet és teljesen jól működött, viszont néhány kattintás után ismét előjött ez a probléma. Ha várok pár percet akkor be tudom kapcsolni és ugyanúgy tudok fotózni vele. Ha maxra tekerem a zoomot, akkor szintén kikapcsol. De ez szerintem nem normális dolog így. Egyik ismerősömtől vettem át de ő nem nagyon használta tehát nincs garancia. Lehet, hogy másfajta elemek kellenek bele és az lehet a gond? De a töltöttség még tele volt a gép szerint. Hiába nyomkodom az on/off gombot, nem csinál semmit a kijelző, de közben hallom hogy reagál rá. Csak nem kapcsol be, viszont ha megnyomom azt a gombot ahol tudom nézegetni a képeket, azok bejönnek. Valaki tudja, hogy mi lehet a gond és a megoldás?

Lehet, hogy kicsit zavaros de remélem érhető :D

2020. aug. 12. 10:27
 1/5 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy megvan.

Nem alkáli elem van benne, hanem cink-szén, amikor pedig kicseréltem akkor is valami hasonlóra cserélhettem, arról nincs adat.

Lehetséges akkor, hogy ezek az elemek valóban csak pár kattintást bírtak ki benne? Ma megpróbálok venni bele alkáli elemet.

2020. aug. 12. 12:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is volt Sybershot, régebbi modell. Ugyanezt produkálta ha gagyi elem került bele. A motorok elég nagy áramot igényelnek, és nem mindegy hogy az elem képes-e tartani a feszültséget, vagy sem.

Egyébként tölthető akkut érdemes használni hozzá, az elemes üzemeltetés elég gazdaságtalan.

[link]

2020. aug. 12. 12:56
 3/5 A kérdező kommentje:

Huhh akkor most egy kicsit megnyugodtam, hogy nem a gépnek van baja 🥴🥴

Egyelőre veszek valamilyet amivel kompatibilis lehet, hogy meggyőződjek róla, hogy tényleg nem annak van baja.

2020. aug. 12. 13:01
 4/5 Wadmalac ***** válasza:

Elég rendes ampert húznak ezek.

Kell bele a jó minőségű elem.

Az, hogy mit fog szólni az 1,5 V elem helyett az 1,2 V akkukkal, kérdéses.

Nekem a régi Fuji fényképezőm megsértődött az akkukra, csak Energizer vagy hasonló elem tudta ellátni, az 1,2 V teletöltve is kevés volt neki.

Mondjuk ez 18 éve volt, azóta a NiMH akkuk is javultak, a fényképezőket meg már elvileg 1,2 V akkukkal kompatibilisre gyártják.

2020. aug. 12. 13:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Kezelési útmutató 9. oldal, mindent elárul.

Ingyenesen olvasható:

[link]

2020. aug. 12. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!