Ha egy hagyományos fényképezőgépben 20 éve benne van a filmtekercs, azt elő lehet még hívatni, vagy tönkrement közben?
Figyelt kérdés
2020. máj. 27. 07:23
1/8 anonim válasza:
Ha nem kapott fényt idöközben, akor elö lehet hivatni, de jobb, ha ott veszik ki a filmet a gépböl.
2/8 A kérdező kommentje:
Nem kapott fényt, tokban volt a gép egy polcon.
2020. máj. 27. 07:59
3/8 anonim válasza:
Ne számíts túl jó minőségű képekre, a filmeknek is van szavatossági idejük. Az se mindegy milyen körülmények között volt tárolva, bár ez esetben ha jól értem szobahőmérsékleten, napfénytől, hőtől védve volt, van esély, hogy lesz belőle valami.
4/8 A kérdező kommentje:
Hát, mivel padlásszoba, nyáron sokszor volt ott 35 fok körüli hőség, nem tudom, ez mennyire árthatott neki.
2020. máj. 27. 09:07
6/8 anonim válasza:
"Egy próbát megér!"
Ja, de fotó az nem várható belóle.
Ha a födém nem lemezborítású, akkor 20 év alatt annyi sugárzás érhette, hogy ha valaha is volt exponálva, az már nem kivehető.
De ha a gép jó fém borítással rendelkezik, és nem egy eldobható műanyag fajta, akkor megóvhatta. Egy negatív előhívást kell kérni, a többi meg utána kiderül. De ne te vedd ki belőle a filmet, vidd el egyben, géppel együtt.
7/8 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm.
2020. máj. 27. 15:38
8/8 anonim válasza:
Régen azt tartották a szakirodalomban, hogy az a kémiai átalakulás, amit a fény okoz, az szép lassan visszaalakul. Szerintem ezt az élet nem igazolta, de bizonyítani nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!