Melyik dront vegyem szerintetek?
hát ebből elég komoly viták szoktak kialakulni drónos fórumokon, csoportokban...
A Mini az első amit már nem lehet csak úgy átbillenteni fcc-be mint mondjuk az Air-t, mert már nem csak a telefon helyzete alapján nézi, hogy hol van, hanem a drón gps-ét is nézni, illetve a CE és FCC verzió hardveresen is eltér egymástól. Tehát elvileg lehetetlen átkapcsolni.
Ajánlom figyelmedve a facebookon a mavic minis csoportot
sok okos ember van ott akik pontosan elmondják mi a helyzet. Viszont ne tedd fel ezt a kérdés, mert leszedik a fejed, inkább használd a keresőt :D
Illetve a kérdéseidre szokszor arrogánsan válaszolnak - ezt meg engedd el a füled mellett, van néhány kihaénnem. A lényeg, hogy az infókat össze lehet szedni ott!
illetve ezt a videót nézd meg: https://www.youtube.com/watch?v=3jXQPj0c_Aw
ja még annyit, hogy FCC-s Minit szerintem nem kapsz EU-ban, azt amerikából kell beszerezni. Ha úgy rendeled, akkor tuti kifogják és fizetheted rá még a vámot is.
és valszeg a garit sem tudod rá itthon (és euban sem) érvényesíteni. Egy ilyen pici drónt meg elég könnyű lezúzni. Bár én még megúsztam (kopp kopp kopp) sok történet van a fentebb linkelt csoportban törésekről...
ezért is érdemes belépni, sokat lehet tanulni mások hibájából!
Nem követem egy ideje a DJI drónok alakulását, de azt tanácsolnám hogy Euba csak CE verziót használj. Oka van annak, hogy ez a kettő elkülönül egymástól, mivel másképp vannak kiosztva nálunk a rádiófrekvenciák, mint amerikában. Emiatt egy FCC verzió Euban használva valószínűleg hamarabb akad össze egy másik rádiós átjátszóval, aminek zuhanás lesz a vége. Persze, van aki FCC verziót használ, meg te is kockáztathatsz, de megéri?
Ha kintről hozod, azzal számolj hogy itthon semmi garanciád nem lesz rá, nem fogod tudni érvényesíteni, csak ha kipostázod amerikába. Ez viszont több tízezer forint, ennyit pedig nem biztos hogy megér a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!