Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Miért van az, hogy a RAW-ban...

Hansburgner kérdése:

Miért van az, hogy a RAW-ban készült fotóimat nem tudom megnézni simán a laptopon, hanem csak lightroomban látom őket?

Figyelt kérdés
miután meg akarom nyitni a képet, azt írja ki, hogy: ilyen formátumú fájl nem nyitható meg"

2020. máj. 9. 11:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
15%
Mert az egy tömörített fájlformátum.
2020. máj. 9. 11:49
 2/16 A kérdező kommentje:
ezzel a válasszal nem vagyok elégedett, mert az előző Fényképezőgépemmel (Canon 1200D) készült RAW fotókat kapásból meg tudtam nyitni. Viszont a 77D-vel készült raw képeket nem tudom megnyitni.
2020. máj. 9. 11:53
 3/16 Szervizmérnök úr ***** válasza:
90%

Azért program és program között is vannak különbségek, ilyen finomságokat gyakran nem említenek a kérdezők.

Hogy mit mivel:

[link]

Fenti képhez tartozó program:

[link]

Vagy ott van pl. az IrfanView stb.

2020. máj. 9. 11:58
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
Gondolom a formátumon belül is lehetnek eltérések, úgy mint ahogy az mkv fájlok sem egyformák.
2020. máj. 9. 11:59
 5/16 A kérdező kommentje:

sajnos nem lettem okosabb, akkor máhogy teszem fel a kérdést:

Tudnátok olyan egyszerű képnézegető programot ajánlani ahol meg tudom nézni a képeimet?

Kedves Szervizmérnök úr! amit az első linken küldtél ez a CR2 rémlik, hogy valaki már említette.

2020. máj. 9. 12:04
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Megkaptad a választ. Nem ismeri a képnéződ az adott formátumot.Tegyél fel olyat, ami ismeri. Hogy milyen kell, ahhoz nem ártott volna beírni, milyen géppel készült a kép, mert bizony raw és raw között is van különbség.

De egy jó program, ami sok formátumot ismer, bizonyára jó lesz, mint például a már ajánlottak valamelyike. Felteszed és kiderül.

2020. máj. 9. 13:01
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ja, csak egy ajánlás van. Legalább nem kell tanakodni, melyik legyen. Próbáld ki azt.
2020. máj. 9. 13:04
 8/16 anonim ***** válasza:
82%
Jó, már látom a géptípust is, csak a kérdésbe nem került bele, bocs.
2020. máj. 9. 13:05
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kissé figyelmetlen voltam!
2020. máj. 9. 13:25
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

A RAW az pont nem tömörített formátum

Kérdező:

Milyen OP rendszert használsz?

Nálam a Windoes 10-es már előnézetet is csinál míg az előző verziók nem tudtak ilyesmit. Amúgy ajánlom az IrfanView-t vagy a FastStonewiever-t képet nézegetni. Egyszerűbb vagy közepes korrekciókhoz is jók.

2020. máj. 9. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!