Miért van az, hogy a RAW-ban készült fotóimat nem tudom megnézni simán a laptopon, hanem csak lightroomban látom őket?
sajnos nem lettem okosabb, akkor máhogy teszem fel a kérdést:
Tudnátok olyan egyszerű képnézegető programot ajánlani ahol meg tudom nézni a képeimet?
Kedves Szervizmérnök úr! amit az első linken küldtél ez a CR2 rémlik, hogy valaki már említette.
Megkaptad a választ. Nem ismeri a képnéződ az adott formátumot.Tegyél fel olyat, ami ismeri. Hogy milyen kell, ahhoz nem ártott volna beírni, milyen géppel készült a kép, mert bizony raw és raw között is van különbség.
De egy jó program, ami sok formátumot ismer, bizonyára jó lesz, mint például a már ajánlottak valamelyike. Felteszed és kiderül.
A RAW az pont nem tömörített formátum
Kérdező:
Milyen OP rendszert használsz?
Nálam a Windoes 10-es már előnézetet is csinál míg az előző verziók nem tudtak ilyesmit. Amúgy ajánlom az IrfanView-t vagy a FastStonewiever-t képet nézegetni. Egyszerűbb vagy közepes korrekciókhoz is jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!