Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » 100-150. 000 forintig milyen...

Imike2252 kérdése:

100-150. 000 forintig milyen DSLR fényképezőgépet ajánlanátok?

Figyelt kérdés
Leginkàbb portréra illetve néha néha állat fotózásra is használnám. (Pld madár)

2020. ápr. 13. 08:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet hogy 100-150k alatt szeretnél egy DSLR t, amihez járna egy portré lencse és egy telefotó. Ha olcsón kellene kijöjj belőle, akkor az EOS 4000D nél nincs olcsóbb DSLR, ennek ára 70K nál kezdődik, kell hozzá egy EF 50 F1.8 portré lencse, ami 35K, illetve egy EF 75-300 F4-5.6 telefotó ami 65K, és ezzel már sajna 170K n állunk, de a gond, hogy a 4000D a legalja és személy szerint annyira nem is javaslom, pláne hogy műanyag a bajonettje. Én azt mondom inkább, hogy egy Canon EOS 2000D t vegyél 100K ért és mellé az EF 50 F1.8 as portrét 35K ért, ami a krop faktor miatt kb 80mm et ad. Így portréra is jó lesz, illetve valamelyest állatfotózásra is. Utóbbihoz amúgy is passzol a nagy rekeszérték.
2020. ápr. 13. 11:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Jelenleg ezt a csomagot néztem, igen tudom kicsit drágább, de ez még pont belefér. [link]
2020. ápr. 13. 16:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Madárra ezek a lencsék kiábrándítóak lesznek, az ötvenesen a nagy végtelen közepén lesz egy pont, az a madár, a 75-300-asból használtat érdemes venni, 20-25-ért, hogy ha az ember először meglátja 300 mm-re kitekert képét, és a nagyszoba falához vágja az objektívet, mégse legyen akkora a kár.

Vannak feladatok, melyek olcsón nem oldhatóak meg, ilyen a madár - kivéve talán az a fajta sas, amelyik elbírja Gandalfot.

2020. ápr. 13. 17:09
 4/4 anonim ***** válasza:
A Kit lencse jó hogy benne van a csomagban, egyrészt mert egy alap zoom lencse, így egyszerre tudja a széles látószöget és a kis mértékű zoom ot is, illetve képstabilizáció is van benne, így ideális videózásra is. Előttem szólónak viszont igaza van, a telefotó lencsék egyszerűen méregdrágák. Egy 75-300 as kb mindennek az alja, így igazából annyira nem is javaslom. Ennyi erővel nyugodtan kipróbálhatsz egy tükrös lencsét. 500mm F6.3, kb bármelyik gyártótól amelyiknél olcsón megtalálod. Én pl láttam 25K ért is zsír újat, ennyit pedig gondolom megér... Az az 500mm a 2000D re rakva kb 800mm es valós fókusz távolságot jelent, ami F6.3 hoz párosítva még elég jónak is bizonyulna a te igényeid alapján. Egyre kell figyelni, ezek a lencsék T2 bajonettel vannak ellátva, ezért kell majd egy EOS-T2 átalakító, így simán felpattinthatod majd a gépedre. Nekem egy olcsó FullFrame Sony gépem van, ehhez szerváltam egy 900mm F8 as tükrös lencsét. Asszem 90K körül volt, de mivel nem madarakat fotózok vele, hanem asztrofotózásra tervezem, részemről megteszi. Csekkoltam napközben, nem lehet vele tűéles képeket készíteni, és nehézkés a fókuszálás a hatalmas érzékenysége miatt, illetve állvány is szükséges hozzá, nameg távkioldó, de ezek ellenére megéri a pénzét. RAW képeket csináltam és első látásra eléggé gyengék voltak, de néhány apróbb javítással hamar kontrasztot és élességet kaptak a fotók. Pl 5 méterről a parfümös üvegen lévő írást simán el lehetett olvasni a fotón. Ami előnyéül szolgál, hogy a hétköznapi lencsékkel szemben ezek a lencsék nem refraktoros hanem katadioptrikus lencsék (Maksutov-Cassegrain nak is hívják). Ennek az az előnye, hogy nincs kromatikus aberráció. Illetve ezek a lencsék rendre ED lencsetagokat is tartalmaznak, mégcsak a legolcsóbb modellek is, ami jó. Pl vignettálást sem tapasztaltam, ez szintén egy plusz pont. Ha alacsony a költségvetésed, a tükrös lencse madarakat fotózni abszolúte megteszi.
2020. ápr. 13. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!