Kamera gumírozott borítása megolvadt, mivel lehetne helyrehozni?
Mérnök úr, jól gondolom hogy ez szokott lenni a távirányítók guminyomógombjainál is a végleges halál oka?
Egy darabig, amikor csak elpiszkolódott a panelen a "fésű", vagy a gumi, alkoholos pucolás még segít, de amikor a gombok belső oldalán elkezd a vezetőgumi pogácsából ilyen ragacsos trutymó kiválni, akkor annak ott a vége. Pucolás sem segít. Ilyenkor még a trutymó nagyját letörölve tiszta grafitpor (nem HB-s ceruzabél) még átmenetileg segít, mert beleragad a zsírba, de tényleg ott a vége, guminyimógomb-lapot kell cserélni.
# 12
Két külön jelenség, többször említettem itt is, hogy a távszabályzók gumijából is ki tud válni a ragacsos szilikonolaj, ha olyan minőségű (nem mindegyik olyan). A lágyító adalék az egész gumiból válik ki, nem csak a pogácsából. Volt olyan távszabályzóm, amit nem is használtam, mivel tanítható van helyette, és szétszedve azzal szembesültem, hogy gyöngyözve vált ki a gumiból az olaj, mindenhol. A nyomkodás még pluszban rásegít a kiválásra, ez látható a gyakran használt gombok környékén.
A ragacsos anyag gátolja az érintkezést, ezért az emberek elkezdik erősebben nyomkodni, ami nem tesz jót a vezető pogácsának, még jobban kinyíródik.
A szilikonolaj lemosható, de ha már elkopott a pogácsa is, akkor gond van.
De a gyakran használt gomboknál egyébként is elkophat, ettől függetlenül is. Esetleg az sem mindegy, hogy valaki milyen erős képpel nyomkodja, vagy csak finoman kezeli.
eBay-en láttam olyan javítókészletet, amiben a kis fekete pogácsák és ragasztó található, ilyen célra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!