Otthon le lehet szedni kazettáról a videót?
le..csak kell hozzá egy vhs lejátszó, pc v laptop és egy pl. easycap usb video digitalizáló
Kell hozzá videó spakli,vagy videó hígító..
Múltkor a cd-ről szedtem le a képeket,pikcsőrzomofággal..
Több módszer áll rendelkezésedre.
Ha szerzel egy DVD felvevős lejátszót, ami rögzíteni is tud DVD-re, azt rákötöd a videómagnóra és simán DVD formátumba lemented a videóanyagot. Aztán később vághatod pc-n, meg szerkesztheted, pl Handbrake az egyik legjobb az ilyenre.
Aztán ott van a fent leírt módszer, hogy átjátszó, digitalizáló kábellel játszod át a felvételt, ez rizikós, mert a legtöbb ilyen kábel semmit sem ér, nem jó a felvétel, nem tudja pl kiküszöbölni az interlaced videójelet stb...
Szóval én inkább, ha nagyon sok kazettád van, azt javasolnám, hogy egy felvevős dvd lejátszót vásárolj 3-10 ezer forint között kapsz már használtan jófogáson szerintem és azzal vegyél fel. (lemezt le kell zárni általában, mert máskülönben nem tudod a pc-n olvasni! Tapasztalat :D)
Én vettem 4 VHS magnót 6ezerét összesen, mindegyiknek kicsit más a fejállása, így a rosszabb szalagokat is le tudom játszani. Ha az egyik zajosan viszi, lehet, hogy a másik lejátssza úgy, hogy azért látható valami.
Ja annyi, hogy ez ugye valós időben történik, tehát ha egy egy órás rendezvényt mentesz le a szalagról, az egy órás felvétel lesz, tehát nem olyan, mint a digitáls fájl másolás.
Leszedés alatt mit értesz? Letörlést, vagy mentést egy másik adathordozóra?
Az sem mindegy, hogy mi van rajta. Például ha egy intim video, ne dobd a kukába, mint ahogy egy előttem szóló javasolta. Előbb meg kell semmisíteni a rajta lévő tartalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!