Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mi olyan különleges a Leicában?

Mi olyan különleges a Leicában?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy egy nagyon drága márka.

Főleg régen, volt időszak, amikor egy Leica egy ház árába került. Ez miért van így?

2020. márc. 3. 10:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%

Azért ez meglep, hogy ennyibe került. Én magam az első tapasztalások után az egyaknás tükörreflexes mellett döntöttem, akárki akármit mond a távmérős (neadjisten távmérő nélküli) vagy a kétaknás gépekről.

Ha már ezen a váltón áthaladtunk, a Zenit is tépte a filmet, pedig az nem Leica klón volt. :D

(Pontosabban, akkor tépte, ha az ember nem tett egy apró mozdulatot.)

2020. márc. 6. 11:07
 12/15 anonim ***** válasza:
63%

Nem a Zenit tépte, hanem a hozzá nem értő Zenit tulajok.

Ha visszacsévéléskor nem nyomták le az expo gomb tövén lévő gyűrűt.

2020. márc. 6. 19:11
 13/15 anonim ***** válasza:
63%
Nekem gyerekként bejött a távmérős Kijev, Contax koppintás. Azt már csak felnőtt fejjel tudtam meg, hogy ma már érték egy működő, lassan 70 éves gép... egy gyűjtő kapta meg, jó helyen van.
2020. márc. 6. 19:27
 14/15 anonim ***** válasza:
77%

"Ha visszacsévéléskor nem nyomták le az expo gomb tövén lévő gyűrűt."

Ne ostobáskodjál már.

Nem írtam, hogy csak akkor tépte, ha...?

2020. márc. 6. 20:19
 15/15 anonim ***** válasza:
72%
Ma már nem annyira különleges, mint anno, valóban a 70-80-as években a Leica név volt, de mára feljöttek rá sokan. Inkább a hagyományt és nevet fizeted meg legfőképpen manapság. Divatgép lett, olyan, mint a Fujifilm. Elkezdtek gépeket gyártani a hipster, metrosexual rétegnek (hagyományos kinézető digitális gépeket) és ez felvitte az árakat.
2020. márc. 10. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!