Mi olyan különleges a Leicában?
Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy egy nagyon drága márka.
Főleg régen, volt időszak, amikor egy Leica egy ház árába került. Ez miért van így?
2020. márc. 3. 10:33
11/15 anonim válasza:
Azért ez meglep, hogy ennyibe került. Én magam az első tapasztalások után az egyaknás tükörreflexes mellett döntöttem, akárki akármit mond a távmérős (neadjisten távmérő nélküli) vagy a kétaknás gépekről.
Ha már ezen a váltón áthaladtunk, a Zenit is tépte a filmet, pedig az nem Leica klón volt. :D
(Pontosabban, akkor tépte, ha az ember nem tett egy apró mozdulatot.)
12/15 anonim válasza:
Nem a Zenit tépte, hanem a hozzá nem értő Zenit tulajok.
Ha visszacsévéléskor nem nyomták le az expo gomb tövén lévő gyűrűt.
13/15 anonim válasza:
Nekem gyerekként bejött a távmérős Kijev, Contax koppintás. Azt már csak felnőtt fejjel tudtam meg, hogy ma már érték egy működő, lassan 70 éves gép... egy gyűjtő kapta meg, jó helyen van.
14/15 anonim válasza:
"Ha visszacsévéléskor nem nyomták le az expo gomb tövén lévő gyűrűt."
Ne ostobáskodjál már.
Nem írtam, hogy csak akkor tépte, ha...?
15/15 anonim válasza:
Ma már nem annyira különleges, mint anno, valóban a 70-80-as években a Leica név volt, de mára feljöttek rá sokan. Inkább a hagyományt és nevet fizeted meg legfőképpen manapság. Divatgép lett, olyan, mint a Fujifilm. Elkezdtek gépeket gyártani a hipster, metrosexual rétegnek (hagyományos kinézető digitális gépeket) és ez felvitte az árakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!