Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Lehetséges otthoni wifi ip...

Lehetséges otthoni wifi ip kamera képét távolról kémkedni?

Figyelt kérdés
Van egy mobil telóról vezérelhető forgathatós, zoomolható, fókuszálható kamerám felszerelve. Éjszakai órákban magától elkezdett forogni. Megnéztem a rögzített videót, látszik hogy valahonnan állítva lett a forgáson kívül a zoom és a fókuszálás. A kamera adatai a telón keresztül felhőben vannak megadva.

2020. febr. 28. 02:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2020. febr. 28. 06:33
 2/9 anonim ***** válasza:
Siman lehet, ezert veszelyesek a felhobe kotott, random kinai szervereken keresztul elerheto kamerak.
2020. febr. 28. 07:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Ahm, én ezt a helyedben hatástalanítanám, de nagyon gyorsan.
2020. febr. 28. 08:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

De mit kellene hatástalanítani? Az egész kamerát? Gyakorlatilag ma már mindenhová ilyen kamerák kerülnek fel, ha a kamera nem is, a rögzítő mindenképp elérhető távolról.

Nem a kis kínai fog azon neked kukucskálni, hanem valami ismerős akinél nyomot hagytál, például a böngészőjében a gépén, esetleg bejelentkezve is maradt. Tudom ilyen nincs!

Ennyi erővel az összes IP kamerát hatástalanítani lehetne, mert mindegyik hackelhető.

Egyébként a legtöbb kamera webes felületén, vagy a szoftverében meg lehet nézni milyen IP-ől akaszkodtak rá.

Ha nem bízol a hozzá kapott dinamikus dns-ben regisztrálhatsz te is egyet valamelyik szolgáltatónál, vagy éppen elérheted a routered, vagy adott esetben ha van a nasodhoz, bármihez adott dinamikus dns névvel. A telefonon meg használhatsz egy alternatív appot, pl. a Tinycam monitort, én ezt nagyon szeretem, ezt használom.

Ha felhőbe rögzít, azt is meg lehet oldani máshogy is, NVR, vagy NAS, vagy más szolgáltató felhőjére előfizetni.

2020. febr. 28. 09:06
 5/9 Morzsi007 ***** válasza:
Változtass meg pár adatot. Jelszó, admin, stb.
2020. febr. 28. 11:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat. Pontosítok: Felhőbe tudtommal nincs mentés. A mentések SD kártyára mennek. A mobil applikáció neve: CamHi. Itt kellett megadni egy email címet és a kamerához tartozó jelszót. Ez a kamera kb. 1éve így üzemel. UPC Connect Box-on keresztül kap Wifi-t a kamera. Eddig nem vettem észre semmit. Kérésem, mit tegyek pontosan, hogy ez ne fordulhasson elő máskor is?
2020. febr. 28. 15:47
 7/9 anonim ***** válasza:
80%
Valószínűleg csak az történt, hogy a gyári jelszót nem változtattad meg. Valaki elírt egy számot, és a te kamerádra csatlakozott.
2020. febr. 28. 16:16
 8/9 A kérdező kommentje:
Megváltoztattam a gyári jelszót beüzemeléskor, elég bonyolultat adtam meg jelszónak, ha jól emlékszek több mint 10 karaktereset adtam meg, számokat kis és nagybetűket, az tuti nem lehetett véletlen elütésből
2020. febr. 28. 16:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Még annyit, idegen helyen belépve soha nem használtam. Csak a mobilomon keresztül volt használva, a mobilt leellenőriztem, vírust nem találtam rajta. Hol és hogyan tudnám visszakövetni a kémkedő IP címet?
2020. febr. 28. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!