EF és FD között mi a különbség?
adapterrel...
de lehet drágább az adapter meg a 300-as üveg mint egy EF bajonettes üveg.
és akkor az adapter hátrányait nem említettük.
Hát adapterrel egy ilyen lencse 200 ezer körül van. Az EF változata 400 körül kezdődik.
Milyen hátránya van az adapternek?
egy normális valamirevaló adapter sem 5000... sőt.
hátránya a plusz optikai elem(ek), nem biztos hogy lesz AF, nem biztos hogy átviszi az össze infót a váznak az obiból, ergő manualiter kell beállítani mindent.
Mindez persze attól függ milyen adaptert vásárolsz. A gagyi tuti csak levélnehezéknek jó.
Ha jól emlékszem ez úgy volt, hogy a Canon a nevesebb fotósoknak adott adaptert a nagyobb, azaz drágább telékhez, mikor áttért az EOS rendszerre, EF bajonettre. Így hát ezek a gyéri adapterek kevesek és drágák. Az utángyártottakról én még jót nem olvastam, bár utoljára ez a kérdés kb 15 éve izgatott. A lencse nélküli adaptereknál meg nincs végtelen.
Mindenki azt tesz a pénzével, amit akar, de mire jó egy 300/2,8-as manuálisan egy cropos vázon? Azért ott a mélységélesség gyakorlatilag mélység nélküli. Ezt szerintem mozgó témánál kellő gyorsasággal nem lehet beállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!