Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Valaki használ ilyen fényképez...

Valaki használ ilyen fényképezőgépet?

Figyelt kérdés
Nikon coolpix b500 lenne a gép. Hogyan tudnám a legszebb képeket lőni vele. Milyen beállításokat használjak? Főként autók fotózására használom
2019. dec. 31. 15:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia, ha autókat szeretnél fotózni(nem a város másik feléből) akkor szerintem nem éri meg bridge gépet venni a kis érzékelője miatt.

Este/garázsban/műhelyben, ahol árnyékosabb, vagy sötétebb van nem fog tudni az 1/2,3“ szenzor elég fényt összegyűjteni,ezért zajos lesz a kép(kivéve ha álló autó fotózol álványról hosszú expozícióval).

Csak akkor tudnám nyugodt szívvel ajánlani a gépet, ha vadakat szeretnél fotózni nagyon messziről, minden más esetben egy nagyobb érzékelővel rendelkező gép kell, a legolcsóbb ilyen a Sony Rx100.

2020. jan. 6. 18:24
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Bocsáss meg, rosszul értelmeztem a kérdésed, azt hittem még nem vetted meg a gépet, ebben az esetben álványról/szilárd helyről tudsz hosszú expozícióval tisztább képeket készíteni, de ez akkor működik ha az autó nem mozog.

Szóval keress valamilyen kézi módot, tedd le a gépet stabilan,a záridőt/shutter speed-et állítsd minél hosszabbra, ezáltal hosszabb ideig jut fény az érzékelőre, a gép lejjebb veheti az ISO-t és tisztább képet kapsz.

2020. jan. 6. 18:30
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod

Igazából most kezdtem el hobbi szinten foglalkozni a fotozassal

Igen, legfőképp álló, parkoló autókat fotozhatnek

Én is mindenképp gondoltam egy alvanyra

2020. jan. 6. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!