CR2 vagy CR3 formátumba érdemes fotózni?
"A hivatalos gyártói oldalon annyit találtam"
Oszt hun-e? Mert a magyar Canonnál a gép oldalán én semmit.
Egyébként meg másutt azt írják, hogy menteni lehet veszteségmentes módon is, és akkor kisebb, ha veszteséges módon mentik.
Semmiben nem lehet hagyatkozni a magyar oldalakra így semmiképpen nem keresek magyar forrásokat. Amit én olvastam egy egy fórumban hogy a CRAW egy "Másik algoritmussal menti le a képet" ami ezt a jellegű méret különbséget eredményezi.
Én is ezt találtam, itt szépen leírja, hogy mi az, mi a különbség, még példaképeket is látsz. Akkor mi a kérdés?
Szerintem nyugodtan használd, nem fogod észlelni a különbséget, és több kép fér a kártyádra.
Hát én is megírtam, de nekem se köszönte meg. :D
Egyébként, így a végén nem árt tisztázni, hogy a kérdés maga, miszerint cr2 vagy cr3, az értelmetlen, mert az meg gépfüggő. Az, hogy az adott gépnél "RAW" vagy pedig a helyette választható sRAW, mRAW, vagy cRAW lesz a menüben kiválasztva, az a lehetséges opció, nem pedig a kettes vagy hármas verzió.
Plusz érdekesség. Jelenlévők közül gondolom akkor nem ismeri a HEIC fotó formátumot ami szintén 60%-al kevesebb tárhelyet foglalhat mint a JPEG és még se kevesebb az információ tartalma. Jé vajon ez is hogy lehet?
Én ugyan erre gondolok ez esetben is de érdekel hogy kinek mi a tapasztalata. CR2 és a CR3 nyers kép formátumok közötti különbségekről vagy épp hogy tesztelte-e őket és van-e bármi retorziója. Köszönöm továbbra is aki a kérdésemre releváns válasszal méltat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!