Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Mit tegyek, ha a fényképezőgép...

Bundáskenyér456 kérdése:

Mit tegyek, ha a fényképezőgépem "önálló életre kelt"?

Figyelt kérdés
Szép napot, van egy Canon eos 2000d gépem. Legutóbbi alkalommal, amikor egy fotót szerettem volna készíteni vele, a képernyője teljesen elsötétült. Automatikusan kikapcsoltam, vártam egy pár percet, majd visszakapcsoltam. A gép magától fókuszált,képet lehet vele csinálni, azonban a képernyő teljesen sötét. Nem rég vettem, nem igazán értek hozzá, most kezdem csak felfedezni. Nem igazán tudom mitévő legyek. Minden választ köszönök szépen előre. További szép napot!
2019. júl. 29. 17:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy félreértem, de szerintem egy banális dolgot nézel be: Ha a tükör le van eresztve, akkor a kijelzőn keresztül nem tudsz vele fényképezni, mert ugye ott van a tükör a szenzor előtt. A legtöbb DSLR úgy működik, hogy fókuszáláskor (félig lenyomott expo gomb) kikapcsolja a kijelzőt, hogy ne zavarjon a fénye, miközben a keresőbe nézel. Újra bekapcsolni gondolom a menügombokkal lehet (menu, playback, info gomb), de nem ismerem a 2000D-t, úgyhogy mérget ne vegyél rá. A legtöbb vázon alapbeállításban van olyan funkció is, hogy fényképezés után x mp.-re kiteszi képernyőre az elkészült képet, hogy lásd mi lett a végeredmény.

Ha mégis képernyőn keresztül akarsz fényképet lőni, akkor tedd át "Live view"-ba, viszont ezt a módot nem ajánlom, mert ilyenkor a fókusz tisztán szoftveres, magyarán gyorsan mozgó objektumokat nem ideális így fényképezni.

Ha mégsem ez a probléma, akkor csinálj egy gyári resetet, illetve olvasgasd a kézikönyvét, ha problémád van a kezelésével.

2019. júl. 29. 18:01
 2/5 anonim ***** válasza:
39%

Süss neki hamuba-sült pogácsát, akassz a vállára tarisznyát és engedd útjára!

Vegyél egy Nikont! az szolgalelkűbb

2019. júl. 31. 10:26
 3/5 anonim ***** válasza:
63%

Nehogy vegyél Nikont.... Egy darab szar..... Csak a Fujifilm!!! Vagy az Olympus, de igazából a Canon is tökéletes!

A Nikon fos....Csak gyári objektívekkel tudod normálisan használni, régi M42-es m39-es, exa, de még a régi Nikon objektívek sem jók hozzá, még adapterrel sem működik a fókusz.

2019. aug. 3. 08:37
 4/5 Szovjet megszánó ***** válasza:
100%

Kedves hármaska tudod mi a szar, és gondolom azt is hogy kik vesznek ilyen márkákat mint a fujifilm és az Olympus

A Canonosok és a Nikonosok sokkal jobbak!

2019. aug. 3. 20:59
 5/5 anonim ***** válasza:
63%

Előző válaszolónak:

De a szívedre vetted, netán te vagy a Nikon helyi nagykövete? 😉

Tudom, hogy kik használnak Olympust, és Fujit. Például Nanási Pál fotós is Fuji Milceket használ. Amúgy egyáltalán nem a fényképezőgépen múlik, hogy ki milyen fotós...

Igen, képzeld, tudom, hogy mi a szar, és mi a jó. Fotográfus vagyok.... Én imádom a régi vintage objektíveket, van is itthon jópár Helios, Tessar, Vivitar, Fuji, olympus, Leica, Minolta, Canon Industar és kapaszkodj meg, Nikkor objektívem.

Imádom őket, sokkal jobb képeket lehet készíteni velük, mint a mostani objektívekkel. A Nikonnal egyetlen egy problémám van: csak a Nikon által gyártott ÚJ objektívekkel működik, a régi szériákkal egyáltalán nincsen végtelen...

Ha valakinek van pár száz ezre objektívekre, akkor hajrá... A képek minőségével a Nikon gépeken nincs baj.

A Canon is egy kiváló fényképezőgép márka. Ezt nem is vitattam soha. Van egy RP-m nagyon meg vagyok vele elégedve.

Fuji gépem is volt, kiváló képeket lehetett vele készíteni, nemegyszer fotóztam vele reklám kampányokhoz.

Még ott van a Sony, ami szintén nagyon jó kis Milceket rak össze.

Az Olympus pedig szintén egy kiváló márka. Sokan fikázzák az m4/3 szenzort, pedig aki valóban ért a fotózáshoz, az az ilyen gépekkel is gyönyörű felvételeket tud készíteni.

De magyarázd el nekem ki vesz Fujit, meg Olympust kérlek?

2019. aug. 3. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!