Mit tegyek, ha a fényképezőgépem "önálló életre kelt"?
Lehet, hogy félreértem, de szerintem egy banális dolgot nézel be: Ha a tükör le van eresztve, akkor a kijelzőn keresztül nem tudsz vele fényképezni, mert ugye ott van a tükör a szenzor előtt. A legtöbb DSLR úgy működik, hogy fókuszáláskor (félig lenyomott expo gomb) kikapcsolja a kijelzőt, hogy ne zavarjon a fénye, miközben a keresőbe nézel. Újra bekapcsolni gondolom a menügombokkal lehet (menu, playback, info gomb), de nem ismerem a 2000D-t, úgyhogy mérget ne vegyél rá. A legtöbb vázon alapbeállításban van olyan funkció is, hogy fényképezés után x mp.-re kiteszi képernyőre az elkészült képet, hogy lásd mi lett a végeredmény.
Ha mégis képernyőn keresztül akarsz fényképet lőni, akkor tedd át "Live view"-ba, viszont ezt a módot nem ajánlom, mert ilyenkor a fókusz tisztán szoftveres, magyarán gyorsan mozgó objektumokat nem ideális így fényképezni.
Ha mégsem ez a probléma, akkor csinálj egy gyári resetet, illetve olvasgasd a kézikönyvét, ha problémád van a kezelésével.
Süss neki hamuba-sült pogácsát, akassz a vállára tarisznyát és engedd útjára!
Vegyél egy Nikont! az szolgalelkűbb
Nehogy vegyél Nikont.... Egy darab szar..... Csak a Fujifilm!!! Vagy az Olympus, de igazából a Canon is tökéletes!
A Nikon fos....Csak gyári objektívekkel tudod normálisan használni, régi M42-es m39-es, exa, de még a régi Nikon objektívek sem jók hozzá, még adapterrel sem működik a fókusz.
Kedves hármaska tudod mi a szar, és gondolom azt is hogy kik vesznek ilyen márkákat mint a fujifilm és az Olympus
A Canonosok és a Nikonosok sokkal jobbak!
Előző válaszolónak:
De a szívedre vetted, netán te vagy a Nikon helyi nagykövete? 😉
Tudom, hogy kik használnak Olympust, és Fujit. Például Nanási Pál fotós is Fuji Milceket használ. Amúgy egyáltalán nem a fényképezőgépen múlik, hogy ki milyen fotós...
Igen, képzeld, tudom, hogy mi a szar, és mi a jó. Fotográfus vagyok.... Én imádom a régi vintage objektíveket, van is itthon jópár Helios, Tessar, Vivitar, Fuji, olympus, Leica, Minolta, Canon Industar és kapaszkodj meg, Nikkor objektívem.
Imádom őket, sokkal jobb képeket lehet készíteni velük, mint a mostani objektívekkel. A Nikonnal egyetlen egy problémám van: csak a Nikon által gyártott ÚJ objektívekkel működik, a régi szériákkal egyáltalán nincsen végtelen...
Ha valakinek van pár száz ezre objektívekre, akkor hajrá... A képek minőségével a Nikon gépeken nincs baj.
A Canon is egy kiváló fényképezőgép márka. Ezt nem is vitattam soha. Van egy RP-m nagyon meg vagyok vele elégedve.
Fuji gépem is volt, kiváló képeket lehetett vele készíteni, nemegyszer fotóztam vele reklám kampányokhoz.
Még ott van a Sony, ami szintén nagyon jó kis Milceket rak össze.
Az Olympus pedig szintén egy kiváló márka. Sokan fikázzák az m4/3 szenzort, pedig aki valóban ért a fotózáshoz, az az ilyen gépekkel is gyönyörű felvételeket tud készíteni.
De magyarázd el nekem ki vesz Fujit, meg Olympust kérlek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!