Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ennek az órának mi lehet a...

Ennek az órának mi lehet a baja, a kijelzőjének? [KÉP]

Figyelt kérdés

Ez a "7 szegmenses" kijelző (Seven-segment display) valamiért nem jelez minden szegmensén, viszont néha megjavult korábban. Most viszont nem akar helyrejönni.

Elem csere után sem, nem az a baja.

Meg lehet csinálni?

(Nagyon régi, sokszor segített iskolába, munkába menni.)

Kuka?

2019. júl. 23. 15:36
 1/7 anonim ***** válasza:

[KÉP]

[ITT_A_MEGOLDÁS]

2019. júl. 23. 15:48
 2/7 anonim ***** válasza:

__ "7 szegmenses" kijelző (Seven-segment display) __

Ez jó, ha nem fordítod le angolra, akkor biztosan nem értettem volna.

Az alábbi képen viszont egy hétszegmenses kijelző szerepel (Seven-segment display):

[link]

2019. júl. 23. 16:48
 3/7 A kérdező kommentje:

[link]

Balfék vagyok, elnézést.

2019. júl. 23. 16:52
 4/7 Szirty ***** válasza:
87%

Ha az LCD ún "zebragumival" csatlakozik a meghajtóhoz, előfordul hogy nem érintkezik.

Kisebb szorításra változhat a helyzet.

2019. júl. 23. 19:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Szó szerint ugyanazt akartam írni, mint az előttem szóló.

Valamikor, még a '70-es évek közepétől a '80-as évek elejénig javítottam ilyeneket.

2019. júl. 24. 15:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha nyomádra semmiképp nem reagál, akkor szétszedés után meg kell nézni, nem érte-e nedvessség v. szennyeződés a panelt. Ha igen, akkor üvegporos radírral v. üvegszáladsal letisztíani alatta a panelt, lesöpörni ecsettel a morzsáit és össxerakás után már működhet.
2019. júl. 24. 15:53
 7/7 A kérdező kommentje:
Megpróbálom köszönöm! a nyomkodás nem segít, ugyan egy picit előhozza az eltűnt szegmenst, de visszahalványodik. Szétszedem majd nem sokára. Köszönöm az ötleteket!
2019. júl. 24. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!