Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mitől zavarja a LED égő a rádiót?

Mitől zavarja a LED égő a rádiót?

Figyelt kérdés
Nemrég vásároltam egy LED (E14) égőt az éjjeli lámpába. Azt vettem észre hogy ha a LED égő fel van kapcsolva a kb 1.5 méter távolságban lévő rádiót zavarja. Hagyományos égőnél ez a jelenség nem fordult elő. A LED égő felkapcsolása után a rádió sistergő kissé sípoló hangot ad ki. Próbáltam hangolni rajta de ez nem segített.
2019. jún. 5. 10:01
 1/7 anonim ***** válasza:
"Gépzajt" hallasz, valószínűleg kapcsolóüzemű táp van benne ami zavarja a rádiót. Az antenna állításával (ha külső antennája van) javíthatsz a helyzeten.
2019. jún. 5. 10:07
 2/7 repulo ***** válasza:
A lámpában levő tápegység zavarhatja esetleg.
2019. jún. 5. 10:09
 3/7 anonim ***** válasza:
22%

Az égőnek lángja van, úgyhogy nyugodtan leszokhatsz erről az elnevezésről, mert nagyon égő, kissé parasztos is.

LED-lámpa a kulturált neve, mint ahogy van izzólámpa is stb.

2019. jún. 5. 11:12
 4/7 anonim ***** válasza:

2019-ben nyugodtan leszokhatsz már a közáphullám hallgatásáról. Amőgy is gáz manapság kossuthot hallgatni.

URH-n nem lesznek felharmonikusok, nyugi.

2019. jún. 5. 13:53
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"URH-n nem lesznek felharmonikusok, nyugi."

Gondolod, az URH azért érzékenyebb kevésbé az AM-zavarokra, mert nagyobb a frekvencia?

Hatalmas tévedés.

Az URH egyszerűen FM, ezért AM-re nem érzékeny, illetve ennek van egy mérőszáma is (AM-elnyomás), ami a működési elvből következően nagyon jó szokott lenni, hiszen épp ezért is fejlesztették ki ezt a technikát. Meg a nagyobb átvihető sávszélesség miatt is.

Egyként hatnak az AM-zavarok rövidhullámon is, meg ultraröviden is, felharmonikusok vannak bőven, nem ezen múlik.

2019. jún. 5. 14:29
 6/7 A kérdező kommentje:

""2019-ben nyugodtan leszokhatsz már a közáphullám hallgatásáról. Amőgy is gáz manapság kossuthot hallgatni""

A Retró rádiót szoktam hallgatni esténként ha van rá időm - olvasás közben.

2019. jún. 6. 09:42
 7/7 anonim válasza:
Kossut Lajos rádiót kell!
2020. dec. 14. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!