6s Lipo akkumulátortöltőm 11-18V egyenáramot igényelne, de csak egy 19 voltos laptop adapterem van. Söntellenállással megoldható?
"Söntellenállás" vicc ebben az esetben, miután a söntölés fogalma alapvetően párhuzamosítást jelent, ezt azért is említem, mert voltak itt is tévhitek ezzel kapcsolatban.
De soros ellenállást se akarj bekötni.
Soros diódát esetleg, bár én inkább megvizsgálnám a töltő konstrukcióját alaposabban, mert elképzelhető, hogy 18 helyett 19 V még semmit nem számít a bemeneten.
Egyáltalán milyen töltő ez, step up konverzióval működik?
6x 4,2 = 25,2 V töltési végfeszültség miből lesz?
Vagy talán nem is 6s, hanem csak 3x2, az nézted soros hatnak?
Soros ellenállásra gondoltam :D
A töltő: htrc b6 v2.
Ha 18 V felett beadja a kézikönyvben is szereplő hibaüzenetet, akkor nem fog menni, noha erre gondolhatott volna a tervezője, hogy milyen laptoptápok vannak és azt jó lenne esetleg használni.
Soros ellenállás nem alkalmas az Ohm-törvény miatt: az áramfelvétel nem állandó érték.
2 db jól méretezett soros dióda beiktatható lenne, de nagyobb áramon fűteni is fog rendesen.
XL4015 DC-konverter sokkal jobb hatásfokkal megoldaná (FET-kapcsolós lévén), ami elvileg 5 A-ig terhelhető. Gyakorlatilag előfordulhat, hogy már hamarabb leszabályoz a védelme, de lehet kapni nagyobb terhelhetőségű modult is.
ilyenre gondoltál?
12v 5A 60w
Output voltage tolerance: ±1%
Rated output current: 5A
Output current range: 0 - 5A
Ripple and noise: 100mVp-p
Line stability: ±0.5%
Load stability: ±0.5%
DC output power: 60W
Efficiency: 85%
DC voltage adjustable range: ±10%
Overload protection: 105%~150%
Overvoltage protection: 15%-135%
A DC-DC modulok nem tudom beleférnek e a töltő házába és azt sem, hogy a XL4015 hány amperen üzemeltethető. A 8 amperes XL4016 -ra 5A-t ajánlanak hosszabb üzem esetén.
Esetleg aktív hűtés... de az megint helyet foglalna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!