Villamosmérnökök, informatikusok tudnátok nekem segíteni?
Nemrég vettem magamnak egy Wacom cintiq 13 HD rajztáblát.
Már van nekem egy ugyanilyen táblám ami tökéletesen működik viszont szükségem volt még egyre.
Használtan találtam is a neten egy táblát, másnap el mentem érte és helyben ki is próbáltam mielőtt megvetem.Akkor ott tökéletesen működött.
Azonban itthon nem akar bekapcsolni.
Az tudni kell, hogy a tábla külföldről van ,azaz átalakítóval kell használni a konnektorba.De nem ezzel van a gond szerintem, mivel a régi(már meglévő) tápegységgel kipórbáltuk az átalakítót, és azzal működött.
Kipróbáltuk a már meglévő(másik tablethez tartozó) tápegységgel is a táblát, és azzal is teljesen jól működik.
Szóval nem az új táblával van a gond, sem az átalakítóval hanem a tápegységgel.
Linkelek két képet a tápegységekről.Az előbbi az új ami nem működik, az utóbbi a régi:
Nagyon megköszönném ha valaki tudna nekem segíteni, én nem jöttem rá a megoldásra sajnos.
Szervizben sem nézegetni szoktunk ilyeneket, hanem méregetni.
Amikor bedugod a konnektorba, pillanatnyi szikra, pattanó hang vagy bármi életjel, sípoló hang?
Az új tápegységen az a kerek röfi orr nem egy már rárakott átalakító?
Valahogy olyan nem odaillő alakja van. :-)
A röfiorr a külföldi,gondolom angol "kimenet" .
Erre jön még rá az átalakító,de az nincs rajta a képen.
"De nem tudok rájönni, hogy lehet..."
Amint már utaltam rá, a hibakeresés nem így működik, ahogy felvázoltad, illetve abból én nem tudtam levonni semmit, amit felvázoltál.
Hogyan vizsgáltad meg a bemeneti villa érintkezését, amit érthetetlen módon kimenetnek neveztél, hogyan vizsgáltad meg a kimeneti feszültséget, vezeték esetleges törését.
Majd ezek után, amikor azzal szembesültél, hogy külsőleg nem található a hiba, hogyan szedted szét, hogyan tártad fel az elektronikai hibát, a multimétereddel természetesen.
Ezeket mind nem látom leírva.
De akkor hogyan próbáltál rájönni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!