Mi a különbség a hosszabb hosszabbítók és az elosztóba dugott hosszabbítók között veszélyforrás szempontjából?
Sőt, a sima konnektorba dugott mezei villásdugóval szelelt madzag is kigyulladhat nem megfelelő érintkezés esetén.
Ha valamiről tudod hogy veszélyes, ne tedd, ha félsz valamitől ne használd.
"Mert elvileg nem szabad hosszabbítót másik hosszabbítóba dugni,mert kigyulladhat."
Ilyen szabály nincs.
Ha mindegyik csak annyira van terhelve, amire méretezték, akkor normális esetben nem lehet gond.
Hősugárzó és hasonlókkal túlterhelt hosszabbítóknál szokott jelentkezni beégés, lazulás, ami nem vezet jóra.
Vagy ügyfeleknél találkoztam olyan lestrapált hosszabbítókkal is, amiben csak a dugdosás miatt lazultak meg kötések, miközben túlterhelve nem volt. De ez már szikrázáshoz vezethet, ami még mindig legtöbb esetben csak belül marad, gyúlékony anyagból nem is szabad ilyeneket gyártani.
Egy kis százalék van bizonyára, ahol olyan szerencsétlenül állnak össze a dolgok (plusz az emberi hanyagság), hogy tüzet okoz.
"elvileg nem szabad "
Pista bácsi mondta a kocsmában? Ő pedig ért hozzá!
Nézd meg a hosszabbító terhelhetőségét (vannak 10 amperesek is), nem kell agyonterhelni és nyugodtan dughatod.
szép képek :)
azt hiszem valamelyiken volt egy ilyen kép
hogy ne dugd bele.
nem vagyok jó fizikából,de arra gondoltam
minél hosszabb és főleg ha be van tekeredve egymásra
akkor lehet gond.hogy növeli mitomén milyen tulajdonságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!