AC-DC adaptereknek és azok vezetékeinek illetve egyéb más vezetékeknek lehet attól bajuk ha fagypont alatti hőmérsékleten tárolom őket?
Figyelt kérdés
Van egy nagy ládányi ilyen adapterem, és több ládányi kábelem-drótom ( UTP, RCA, USB STB ) amiket a szobámban tároltam eddig, de már kezd belőle sok lenni és szeretném kiköltöztetni őket egy kinti sufniba ami nincs fűtve és nem hőszigetelt. Ott tudnék télen is dolgozgatni, forrasztgatni meg ilyenek. De attól félek hogy ezeknek az adaptereknek és vezetékeknek nem tesz jót a hideg.
Természetesen a forrasztópákát és multimétert nem ott tárolnám kint.
2019. ápr. 19. 16:36
1/2 Bubuka508 válasza:
A vezetékeknek talán nem árt (bár a szigetelőjük szerintem hosszabb távon megsínyli), de az adapterekben ha más nem is, de az elektrolit-kondenzátorok rövidebb élettartamúak lesznek. Mínusz 1-2 fok még nem veszélyes, de 10-20 már igen. A levegő nedvessége is korróziót okozhat.
2/2 anonim válasza:
Semmi jelentősége gyakorlatilag. Fűtetlen garázsban is simán elállnak ezek a hulladékok, amik nekem is vannak, legtöbbje kihasználatlan, legfeljebb sajnálom kidobni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!