TL-WR543G 54M routert üzembe akartam helyezni, a vezetékeket a használati útmutató alapján csatlakoztattam, mégse enged belépni, azt írja : nincs internet. Mi itt a gond?
Ez így egy információ hiányos halmaz..
Hogyan, kitől kapod a netet? Mire van előfizetésed?
Hova csatlakoztattad a WAN vezetéket?
A szolgáltatónál milyen módon azonítod magad, biztosítva a jogosultságot. (Felhasználónév, jelszó?)
Hol nincs internet? PC-n, WAN kábellel?
WiFivel nincs net?
Stb...
Kicsit hiányos amit írtál ezért nem tudok sokat segíteni.
- A kábelt a router kék bemenetébe kell bedugni utána ha gépet szeretnél rá csatlakoztatni akkor mindent a sárga bemenetekbe kell
- Az hogy bedugod a kábelt nem elég, be is kell állítani a routert
Így jártam én is nemrég, vittem a szomszédba a laptopom, hogy majd jól beállítom a Wifit.
Csak elfelejtettem, hogy a LAN-drivert nem telepítettem (mivel nem volt használva), kénytelen voltam pótolni.
Csináltam már ilyet, a lépcsőházból bejövő LAN-kábel megy a router WAN portjába, a számítógép meg mondjuk a LAN1 vagy ilyesmi.
Figyeled, hogy én le tudtam írni, mit csináltam?
Első vagyok, erre miért nincs válasz?
"A szolgáltatónál milyen módon azonítod magad, biztosítva a jogosultságot. (Felhasználónév, jelszó?)"
" A routeren nem megy át a net, így primitiven fogalmazva."
A routeren nem megy át a net? Hogy menne át, ha nincs is bedugva a bejövő net a routerbe?
Mert az leírásod szerint a PC-n van net, tehát oda van bedugva és nem a routerbe.
Nem így kéne a hardvert összeállítani....
Nem akartam nagyon bonyolítani: aszámítógép jol működik, tehát net van, csak a router nem konfigurálódik valamiért.Azért akkora bunkót nem tudok elképzelni, hogy a vezetékeket nem dugja a helyükre és csodálkozik, hogy nincs net- esetemben a routerben.
Nem lopni akarok, Digi előfizető vagyok.
Nem mondtuk, hogy lopni akarsz, csak az állításod nem áll össze.
Amikor én beiktatom a routert szabályosan, akkor pont nincs internet, mivel a router megszakítja.
Ebben az állapotban be tudok lépni a router felületére, hogy beállítsam a router kapcsolódását a szolgáltatóhoz (név / jelszó), csak utána fog élni a net.
Ehhez képest te valami másról beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!