Mikrofont szeretnék venni, a "soundblaster x-fi" külső hangkártyámhoz, milyet ajánlotok?
Nézegettem oldalakat, a legtöbb fel sem tünteti hogy milyen kimenetű a mikrofon, illetve mellé nyúlni sem szeretnék. 6.5mm kimenetű mikrofonra lenne szükségem, 10000Ft felett, mert normális hangzást szeretnék. Jó minőségű hangfelvevésre lenne használva (videókhoz, streameléshez akár).
Szívesen elfogadok tanácsokat!
A 6,5 mm-es jack bemenet lesz a legkisebb gondod, mert a mikrofonok általában elterjedt XLR-apa kimenetéhez lehet kapni XLR anya -> 6,5-es jack apa átalakítókábelt - például:
A nagyobb gond, hogy milyen mikrofont vegyél - ugyanis az említett hangkártya mikrofonbemenetéről semmilyen érdemi információ - impedancia, érzékenység, terhelhetőség, fantomtáp megléte - nem érhető el a hivatalos weboldalról:
A mikrofonoknak két fő fajtája van:
* Dinamikus mikrofon: itt egy tekercs mozog egy mágnesrúdon - ez hozza létre a feszültséget. Ebből következőleg érzéketlenebb, nem hajlamos a gerjedésre, de közel - maximum pár centire - kell hozzá beszélned.
* Kondenzátor stúdiómikrofon: itt a hajlékony fóliamembrán és a fémház között fellépő kapacitás határozza meg a kimenő jelet.
Ebből következőleg érzékenyebb - távolabbról is bele lehet beszélni - így hajlamosabb a gerjedésre, érzékenyebb a lélegzetvételre - popfilter kell - a külső mechanikus zajokra - állvány javasolt - illetve működéséhez - fantomtápon keresztül - 48 V-os tápfeszültség kell (dinamikus mikrofonhoz nem kell).
Én amondó vagyok, hogy szerezz be egy fantomtáppal ellátott mikrofon-előerősítőt - például:
így erre bármilyen mikrofon rácsatlakoztatható, és a rajta levő potméterekkel beállíthatod a mikrofonbemenetnek megfelelő hangerőt.
Mikrofonból például:
Előző kommentelőnek:
Fejhallgató preamp 30tól 330 Ohm-ig
Ez segít bármit is, vagy semmiképp nem úszom meg a mikrofon erősítőt?
#2: Nem, az csak a fejhallgató-kimenet impedanciája.
A mikrofon bemenetről semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!