Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Szerintetek mi adhat ki ilyen...

Szerintetek mi adhat ki ilyen sípoló hangot?

Figyelt kérdés

Kint a gangon az ajtóm előtt hallani ilyen alacsony frekvenciájú sípoló hangot, fogalmam sincs mi lehet az (annyit tudok, hogy van itt pár klíma, azaz légkondi az ajtók felett). És én attól félek, hogy beszűrődik a lakásomba is, már meghallgattam rengetegszer, hogy átjön-e, de mindig csak ilyen belső sípoló hangot hallok, meg hatalmas itt a csend, mert jól szigetelnek a nyílászárok, tehát egy egyszerű papírzörgés is 10x hangosabb. :(

Két kérdésem lenne, az egyik, hogy ez a sípoló hang okozhat nekem valamilyen bajt? félek attól, hogy fájna tőle a fejem, persze akkor is ha csak minimálisan szűrődne be (bár nem hallok semmit a "hangos csenden" kívül). A másik kérdés pedig, hogy attól nagyjából meg lehet őrülni, ha minden hangosabb a lakásban, hogyan tudnám ezt csökkenteni?

2019. ápr. 10. 20:56
 1/6 repulo ***** válasza:

Ha nem hallod beszűrődni a zajt, akkor biztos nem okoz megbetegedést, legfeljebb az aggodalmad betegít meg.

A lakásban a hangok felerősödését bútorokkal, szőnyeggel, függönnyel tudod csökkenteni, megszünteti a visszhangot.

2019. ápr. 10. 21:06
 2/6 A kérdező kommentje:
Van itt elég bútor, de lehet túl nagy a belmagasság. Mondjuk máshol nem igen tapasztaltam ilyet. A kinti zajt okozhatja valamilyen légkondi? És ha igen, azzal lehet vmit tenni?
2019. ápr. 10. 21:11
 3/6 repulo ***** válasza:

Ha a zaj kint, te pedig bent vagy, sz.rd le, ne törődj vele.

Ha sokat rágódsz rajta belebetegszel, vagy és összeveszel a szomszédokkal.

Ha annyira érdekel a dolog, veszel egy decibel mérőt, vagy töltesz le mobilra appot, plusz frekvencia mérőt és azzal utána tudsz járni behallatszik-e.

[link]

[link]

2019. ápr. 10. 21:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Elég ha letöltöm? És ha megvan, akkor mi a mértékegység?
2019. ápr. 10. 21:38
 5/6 A kérdező kommentje:
Elnézést, az értékek, honnan tudjam, mikor magas/alacsony és mikor normális?
2019. ápr. 10. 21:38
 6/6 repulo ***** válasza:
Barátod a google, olvass utána. :-)
2019. ápr. 10. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!