Milyen hangszórót vegyek a kalaptartóba?
Nem vagyok egyszerű eset az biztos. :D
Csak a kalaptartóba akarok két komolyabb hangszórót, előre semmit.
Nem szeretem a magas hangokat és a túl hangos zajokat sem.
Szép, kellemes mély hangzást szeretem a zenékben elsősorban. Tudom vegyek egy szubot hátra és hallgassam azt. :D
Ez így nem jó azt is tudom kellenek a közép és magas hangok is.
Szóval egy koaxiális vagy egy komponens hangszóró párt vegyek hátra?
A komponens felé hajlok inkább de félek élvezhetetlen lesz a zene. Vagy ad az valami magashangot is?
Vélemény, tapasztalat?
Komponensnek a több tagból álló készletet nevezik, ha megnézzük a Google találatait (mély + magas + hangváltó).
Amelyik hangszórónak a közepébe van építve a magas, vagy ovál esetében közép és magas, azt pedig én szélessávúnak nevezném.
Ezek nyilván adnak magasat is.
Nekem is van szélessávú ovál, amit a kalaptartóba épített egy korábbi, háromajtós autóm előző tulajdonosa. De akusztikailag nem volt valami kellemes hangzású, ebben szerepe lehet az üvegre irányuló, onnan visszaverődő hanghullámoknak, vagy tölcsérhatásnak, vagy kitudja, de a mélyeket is elég furán tolta.
Másrészt nekem kellemetlen is lett volna, mert akkoriban sok képcsöves TV-t javítottam és szállítottam, a hangszórók egyszerűen útban lettek volna. Fontosabb volt, hogy a kalaptartót bármikor egyszerűen ki tudjam kapni, illetve alatta is elférjenek a TV-k.
Ezért a hangszórókat beépítettem hátul oldalra, a mélyhangzás úgyis szinte vállalhatatlan volt, de legalább – hanganyagtól függően – elment nagyjából. Lehetett döngetni is, csak válogatós volt az egyes zenék között, amikor bizonyos mélyekre betorzított, másoknál megtáltosodott.
Sokat javított viszont a térhatáson, amikor elől, a szélvédő alatti gyári helyekre beépítettem egy pár "csipogót". Kellemes, szellősebb, egész teret betöltő hangzást kaptam ezáltal.
Egy Suzuki Swift sedan-om van.
Elől a műszerfal alatt van egy 10-centis hangszórónak hely.
Hátul a kalaptartót kicsit szét fogom vágni mert szereztem egy 16x23-as Pioneer ovál hangszórót.
Ezel a gondom meg van oldava, de sok helyen olvastam hogy ha hátul van csak hangszóró akkor szar a hang. Na majd kiderül.
Lehet veszek egy 10 centis mélyet előre a műszerfalba.
Egy ilyen 16-os szett kb 15 ezer, és akkor már az ajtót is burkolni kellene belülről + én ezt nem tudom megcsinálni.
Akkor vegyek egy mélyládát hátra + erősítő...
Ha ennyi felesleges pénzem lenne, akkor nem Suzukit vettem volna, de azért köszi az ötletet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!