A telefonom gyári töltőjének a bemenete 240V 0,35A ez helyett használhatok 240V 0,5A-es töltőt?
Nincs jelentősége, az csak a rövid csúcsáram legfeljebb, amit bedugáskor felvehet, a primer puffer töltődése miatt.
Ha összeszorzod, az 84 W illetve 120 W lenne, ami képtelenség tartósan egy ilyen kis vacaktól, aminek mellesleg 80-90 % a hatásfoka.
Tehát kisebbik részt elfűti, többit le kellene adnia, de hová tenné? Nincs ilyen.
Azért magasabb a bemeneten felvett árama, mert nagyobb kimeneti áramra képes. Egyébként 0,5A-áramot csak a bedugás pillanatában vesz fel.
A feszültség értékektől ne riadj meg, a sima töltő csak 5V-kimenetre képes, a gyorstöltők ettől magasabbra is, de arra csak akkor ha a telefon "megszólítja" hogy annyit kér.
Amennyiben olyan eszközt dugsz rá ami nem kommunikál az adat vonalon, vagy nem kér magasabb feszt. akkor a szabványos 5V feszültséget adja ki minden töltő!
"Ha összeszorzod, az 84 W illetve 120 W lenne,"
De ne szorozd össze, mert az a maximális áramfelvétele, nem a névleges.
"De ne szorozd össze, mert az a maximális áramfelvétele, nem a névleges."
Ennek az okoskodásnak most mi értelme volt? Ha tudsz szöveget értelmezni, akkor én miről beszéltem?
Engem akarsz kioktatni vagy a kérdezőt?
Engem felesleges, mert az itt jelenlevők közül szerintem senki nem javított annyi TV és egyéb tápegységet, mint én a szervizemben, az utóbbi pár évtizedben, úgyhogy kár erőlködni...
De ha kérdeznek, szívesen segítenek, csak ___ne___magyarázz___nekem__, mert hülyét kapok már az ilyenektől, ezen a nyomorult oldalon.
"csak ___ne___magyarázz___nekem"
Rajtad kívül másnak meg sem fordult a fejében ilyen hülyeség.
Magadat idegesíted ezzel.
# 7
Te részeg vagy ember, miről beszélsz?
Mi értelme a hozzászólásaidnak?
Legalább az 5-öst képes vagy megmagyarázni, hogy mit akartál böfögni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!